Legendarni Sabonis bit će primljen u Košarkašku kuću slavnih

KOŠARKAŠKA legenda Litve i Portland Trail Blazersa, Arvydas Sabonis, bit će primljen u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu 13. kolovoza, objavila je NBA momčad Portlanda.

Sabonis je igrao za Portland sedam sezona (1995-2001, 2002-2003) i poznat je kao jedan od najboljih centara koji su ikada igrali košarku.

"Arvydas Sabonis je slika i prilika kako bi jedan Trail Blazer trebao igrati i ponašati se, te smo duboko počašćeni što će upravo on predstavljati naš grad i klub u Košarkaškoj kući slavnih",  rekao je predsjednik Trail Blazersa Larry Miller.

"Unatoč dolasku u Portland u kasnim godinama svoje karijere, Sabonis se odupro svim ozljedama i igrao je s toliko žara da je postao jedan od najvoljenijih Trail Blazera svih vremena. Uzbuđeni smo što ćemo konačno moći izraziti našu zahvalu "Sabasu" za sve što je učinio za klub tokom svog boravka u momčadi",  veli Larry Miller.

Momčad Trail Blazersa odati će posebnu počast Litavcu 18. kolovoza kada će na javnom slavlju s navijačima Sabonisovo ime biti dodano na zastavu s Portlandovim članovima u Kući slavnih, koja će potom završiti pod svodom Rose Gardena, Portlandova doma.

Sabonis je ambasador ovogodišnjeg izdanja Eurobasketa u Litvi koje počinje 31. kolozova

Pročitajte više