LIGE PETICE

Legendarni trener: Conte ponižava Eriksena

Foto: Gulliver / Getty Images

AGE HAREIDE igračka je i trenerska legenda Norveške, jedini trener koji je osvojio naslove u sve tri skandinavske zemlje.

Bio je izbornik Norveške i Danske, a s Dancima se plasirao na SP 2018 i EP koji je trebao biti održan ove godine te bio 34 utakmice bez poraza.

Četiri godine uspješno je surađivao s Christianom Eriksenom, zbog čega mu je mučno gledati što danski as prolazi u Interu. 

Legenda Ajaxa, Tottenhama i reprezentacije Danske, veznjak sjajne tehnike, početkom ove godine došao je u Inter uz odštetu od 27 milijuna dolara. U subotu je od trenera Antonija Contea dobio ukupno 10. minutu u zadnje četiri utakmice.

Alone 🤐🙂

Objavljuje Christian EriksenSubota, 5. prosinca 2020.

Conte ga je kod Borussije Mönchengladbach ostavio na klupi, s koje ga je uvodio protiv Reala, kod kojeg je dobio pet minuta, Sassuola (četiri minute) i Bologne (jedna minuta), a na svim utakmicama ulazio je u igru kada je rezultat bio izvjestan.

Nakon što je protiv Bologne uveden u sudačkoj nadoknadi, Eriksen je na Facebooku objavio fotografiju kako tužan gleda u objektiv uz status: "Sam." Nakon toga i videa koji prikazuje potonulog Eriksena kako dobiva "garbage time", u kojem ne uspijeva taknuti loptu, dobio je veliku podršku na društvenim mrežama. 

Trebao je biti kreativno pojačanje, ali je postao žrtva Conteovog sustava 3-5-2. Trener Intera je objasnio zašto mu Eriksen ne igra:

"Moderan nogometaš mora biti brz, snažan i izdržljiv. Tehniku uzimam zdravo za gotovo ako dolaziš u klub poput Intera."

Hareide se nipošto ne slaže s kolegom: "Mislim da je sramotno kako se Conte odnosi prema Christianu. Ponižavajuće je ono što radi tako sjajnom igraču, kojem daje po minutu, dvije u sudačkim nadoknadama. Velikan Danske, Tottenhama i Premier lige zaslužio je daleko bolji odnos i status prvotimca u Interu."

Pročitajte više