Legendarni vaterpolist postaje predsjednik Hajduka?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NADZORNI ODBOR Hajduka smijenio je predsjednika Lukšu Jakobušiću te na izvanrednoj konferenciji za medije najavio da "već neko vrijeme ima spremnog čovjeka". Na Poljudu se sve glasnije priča da bi novi predsjednik Hajduka mogao biti legendarni golman hrvatske vaterpolske reprezentacije Josip Pavić (42).

Pavića smo kontaktirali čim smo dobili informaciju da je on Jakobušićev nasljednik. "Nemam komentara. Neću ni komentirati ni demantirati", rekao nam je.

S Hrvatskom osvojio olimpijsko zlato i bio najbolji vaterpolist svijeta

Rođeni Splićanin s hrvatskom reprezentacijom osvojio je niz medalja na europskim i svjetskim prvenstvima, dok je 2012. u Londonu bio dio zlatne olimpijske reprezentacije. Iste je godine proglašen najboljim vaterpolistom svijeta. Tijekom karijere branio je za HAVK Mladost i grčki Olympiacos.

Pavić od prosinca 2022. obnaša ulogu državnog tajnika u Ministarstvu turizma i sporta, gdje se bavi realizacijom ulaganja u stadione i sportsku infrastrukturu od nacionalnog značaja. Krajem prošle godine Pavić je u Zagrebu gledao utakmicu Lokomotive i Hajduka te se tada srdačno pozdravio s Jakobušićem.

Pavelin: Novi predsjednik ne dolazi iz hajdučke zajednice

Predsjednik Hajdukova Nadzornog odbora Aljoša Pavelin rekao je: "On bi trebao stupiti na dužnost za oko mjesec dana. Novi predsjednik ne dolazi iz hajdučke zajednice. Mandat predsjednika je četiri godine. Kad smo birali nove kandidate, a nije ih bilo puno, smatramo da smo izabrali kandidata koji je po svojim karakternim i liderskim osobinama te po kulturi i općoj pojavi vrlo jak kandidat."

Pročitajte više