Remi na Old Traffordu: Leicester će biti prvak, ali ne ovog tjedna

Foto: Guliver Images/Getty Images

MANCHESTER UNITED - LEICESTER 1:1 u 36. kolu Premier League. Gosti ipak nisu uspjeli pobjedom osigurati naslov dvije utakmice prije kraja, ali su mu se približili ovim bodom.

Leicesteru za titulu trebaju još samo dva boda iz dvije preostale utakmice, ali prvaci mogu postati i sutra, ako jedini konkurent za naslov, osam bodova udaljeni Tottenham, ne pobijedi kod Chelseaja u posljednjoj utakmici ovog kola. 

United, kojem su ova utakmica i pobjeda u njoj također bile ključne, ali u pokušaju da se dočepa četvrtog mjesta i Lige prvaka iduće sezone, bod znači daleko manje nego Leicesteru u ostvarenju njegovog cilja. Jer kako bi ostao u igri za LP, United mora pobijediti sve do kraja i nadati se posrtanju Arsenala i Cityja.

Leicester je loše ušao u utakmicu, očito impresioniran scenografijom Kazališta snova u kojem se očekivalo da već danas dosanjaju njihov san i postanu prvaci. United je odmah pokazao da Old Trafford nije mjesto za vađenje ili proslave gostiju, jer u 8. minuti Valencia je lako prošao Fuchsa i s desne strane centrirao na drugu vratnicu, gdje Martial kroz Schmeichelove noge zakucava loptu u mrežu za vodstvo domaćih. 
 
Šest minuta kasnije, zamalo potop Leicestera: Fellaini je dodao Lingardu, a on žestoko opalio u Schmeichelov donji lijevi kut, ali Danac se baca i sjajno brani jednom rukom. Sin golmanske legende Uniteda, upravo je tamo gdje je kao klinc gledao oca, sada ponavlja njegove majstorije, pa tako i na samom kraju utakmice, kada je sjajno zaustavio Rooneyev udarac iz slobodnjaka i Depayu uzeo loptu istrčavanjem s gola. Leicesterov veliki bod iz Manchester najviše je zasluga Schmeichela juniora.
 
Leicester nas je ove sezone naučio da ga se nikad ne smije otpisati, što je dokazao u 17. minuti. Drinkwater je ubacio iz slobodnjaka, a kapetan gostiju Morgan popeo se na leđa Roju i glavom od zemlje zabio za izjednačenje i veliko slavlje pet tisuća navijača Leicestera, koji su i nakon ove utakmice ostali na gostujućem stadionu slaviti naslov koji još nisu osigurali, ali im je jako blizu. 

MANCHESTER UNITED - LEICESTER 1:1

Tijek susreta:

90.+2 minuta: Schmeichel nadoknađuje Leicesterovog igrača manje u polju, jer sada je odlično oduzeo loptu Depayu izlijetanjem s gola sve do duba svog kaznenog prostora. 

90. minuta: Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade. 

88. minuta: Velika prilika za United i sjajna Schmeichelova obrana! Rooney je jako dobro i snažno pucao iz slobodnog udarca, ali Leicesterov golman vrhunski brani. 

86. minuta: Ranieri se odmah prilagođava manjku igrača - King je u igri umjesto Mahreza. 

86. minuta: Crveni karton za Drinkwatera, Leicester završnicu igra s igračem manje! Ali, pitanje je koliko je pri tome oštećen i United, jer Drinkwater je dobio drugi žuti karton zbog zaustavljanja Depaya, kako se čini, unutar kaznenog prostora gostiju.

82. minuta: Van Gaalova zadnja zamjena - Depay umjesto Rashforda. 

80. minuta: Svaka čast Ulloi, ali on ipak nije Vardy kojeg mijenja, što je pokazao upropaštavanjem još jedne odlične prilike koju mu je pripremio Mahrez. Argentinac je njegovu loptu smirio prsima, ali zatim očajno pucao nogom.

78. minuta: Velika prilika za United - stativa! Smalling je odlično skočio na ubačaj i glavom poslao loptu u okvir gola. 
 
77. minuta: Ranieri drugi put poseže za igračem s klupe - Albrighton mijenja Schluppa. 
 
77. minuta: Velika prilika za United! Martial je nezaustavljivo proletio pored nekoliko čuvara, ušao u kazneni prostor, ali njegov pokušaj izbijen je u korner. 
 
76. minuta: Leicester je nanjušio krv i krenuo po gol vrijedan pobjede i naslova. 
 
75. minuta: Herrera je u igri umjesto Fellainija. 
 
70. minuta: Nastavlja se dvosmjerna akcija - Fellaini glavom nakon kornera pored gola, nakon čega Huth zaustavalja Rashfordov udarac.
 
Mahrez na drugoj strani sjajno vuče kontru, prolazi dva suparnika i puca s 18 metara, ali De Gea brani. 
 
67. minuta: Prva zamjena kod Leicestera, ušao je Gray umjesto Okazakija. 
 
65. minuta: Rooney je treći Unitedov igrač sa žutim kartonom nakon što je srušio Mahreza.
 
63. minuta: Velika prilika za Leicester! Drinkwater je sjano ubacio s desne strane, ali Ulloa ne pogađa vrata glavom iz još jedne izgledne situacije. 
 
62. minuta: Prva zamjena i to kod Uniteda - Mata je u igri umjesto Lingarda. 
 
58. minuta: Zažutilo je. Prvo je Schlupp natjerao Carricka, još jednog igrača Uniteda da na njemu napravi prekršaj za žuti karton, a minutu kasnije prvi karton za goste, točnije Drinkwatera zbog potezanja Rashforda. 
 
53. minuta: Lingard je prvi igrač sa žutim kartonom nakon što je srušio Schluppa. 
 
50. minuta: Mahrez je pokrenuo kontru gostiju i poslužio Simpsona na desnoj strani, koji ima Okazakija pred golom, ali mu nije dobro dodao. Nakon kornera, Ulloa puca glavom preko gola. 
 
47. minuta: Nema predaha, Martial tuče preko gola iz mrtvog kuta.
 
46. minuta: Buran početak drugog dijela - prvo gužva pred Unitedovim golom nakon još jednog Morganovog udarca glavom, nakon čega domaći traže Rashforda dugom loptom, ali Simpson u zadnji tren spašava veliku opasnost pred vratima Leicestera. 
 
Kraj poluvremena.
 
40. minuta: Velika prilika za Leicester! Korner za goste nakon odlične akcije Drinkwatera i Schluppa, ali Morgan umjesto da neometan opet zabija glavom, šalje loptu preko gola. 
 
39. minuta: Leicester je oštećen za nedosuđeni penal! Mahrez je pao nakon Rojovog starta, ali uzalud.
 
38. minuta: Prilika za Leicester. Kante je prejekao dodavanje Uniteda, a Mahrez ljevicom s desne strane šalje loptu pred gol za Ullou, ali njegov udarac glavom iz sjajne pozicije odlazi preko gola. 
 
31. minuta: United traži penal nakon što je Lingard pao u duelu sa Simpsonom, ali Oliver nije impresioniran.

25. minuta: United je sabio Leicester u Schmeichelovo naručje. Izgleda kao da se domaći bore za naslov. 

22. minuta: Tučnjava! Huth je počupao Fellainija, a ovaj mu uzvratio laktom u vrat i to prilično jako. Sudac Oliver nikome ne pokazuje karton, a trebao je. 

20. minuta: Ulloa spašava glavom, ali pred golom njegove momčadi

18. minuta: Velika prilika za United! Rooney je pucao s ruba kazenog prostora, ali lopta ide blizu vratnice pored gola. 

17. minuta: GOOOL za LEICESTER! 1:1, strijelac WES MORGAN! Drinkwater je ubacio iz slobodnjaka, a kapetan gostiju popeo se na leđa Roju i glavom od zemlje zabio za izjednačenje. Veliko slavlje pet tisuća navijača Leicestera.

14. minuta: Velika prilika za United i odlična Schmeichelova obrana! Fellaini je dodao Lingardu, a on žestoko opalio u Schmeichelov donji lijevi kut, ali Danac se baca i sjajno brani jednom rukom. 

 

8. minuta: GOOOL za UNITED! 1:0, strijelac ANTHONY MARTIAL! Manchesterova vladavina terenom na početku utakmice se ispaltila. Valencia je lako prošao Fuchsa na desnoj strani i odlično ubacio na drugu vratnicu, gdje usamljeni Martial zakucava u mrežu kroz Schmeichelove noge.

1' Počeo je dvoboj na Old Traffordu. 

Sastavi:

Manchester United: De Gea, Valencia, Smalling, Blind, Marcos Rojo, Carrick, Fellaini, Lingard, Rooney, Martial, Rashford.

Leicester: Schmeichel, Fuchs, Huth, Morgan, Simpson, Schlupp, Drinkwater, Kante, Mahrez, Okazaki, Ulloa.
 

Pročitajte više