Leicester opet smijenio trenera, igrači bijesni

Foto: Getty Images/Guliver Image

ČETIRI mjeseca nakon što je smijenio Claudija Ranierija, koji ga je odveo do naslova prvaka prošle godine, Leicester City je smijenio i Craiga Shakespearea.

Jedna pobjeda i šest bodova iz prvih osam kola stajala su posla i Ranierijeva pomoćnika, koji je dobio samo tri utakmice ove sezone od čega dvije u liga kupu. Smjena je teško pala starijim igračima u svlačionici koji, pišu engleski mediji, smatraju da se na njemu prelomila očajna klupska sportska politika.

Shakespeare je bio omiljen među igračima koji smatraju da je sve krenulo nizbrdo kad je glavni klupski skaut Steve Walsh prošlog ljeta otišao u Everton. Walsh je u Leicester doveo tada nepoznate Riyada Mahreza, N'Goloa Kantea i Jamieja Vardyja. Nakon što je Walsh otišao, Kante i Drinkwater su prodani Chelseaju, a nisu dovedene adekvatne zamjene ponajviše zahvaljujući nevjerojatnoj šlampavosti novih ljudi.

Leicester je zadnjeg dana prijelaznog roka Adriena Silvu platio Sportingu 25 milijuna eura da bi 14 sekundi zakasnio s registracijom i Portugalac će moći igrati tek od siječnja. Harry Maguire pokazao se kao dobra kupnja, no Islam Slimani i Ahmed Musa zasad su promašaji.

Shakespearea će na klupi do daljnjega zamijeniti pomoćnik Michael Appleton, a klub će krenuti u potragu za novim trenerom. Glavne mete su Marco Silva (Watford) i David Wagner (Huddersfield), no obojica zasad odlično stoje sa svojim momčadima i nemaju namjeru ići u klub koji je na 18. mjestu i ozbiljno će se boriti za ostanak ovim tempom.

Pročitajte više