LEICESTER - UNITED 0:1 Rashford pogodio za tešku gostujuću pobjedu

Foto: Guliver Image/ Getty Images

NOGOMETAŠI Manchester Uniteda upisali su sedmu pobjedu u svim natjecanjima otkako ih je preuzeo Ole Gunnar Solskjaer i nakon 10 utakmica otkako ih je Norvežanin vodio, ne znaju za poraz. Na otvaranju nedjeljnog programa 25. kola engleskog Premiershipa Crveni vragovi pobijedili su 1:0 na gostovanju kod Leicester Cityja.

Manchester United tako je nanizao pet gostujućih pobjeda u svim natjecanjima prvi put od listopada 2012. godine kada je klub vodio legendarni Škot sir Alex Ferguson.

Jedini zgoditak na utakmici djelo je Marcusa Rashforda koji je hladnokrvnom realizacijom iskoristio sjajnu asistenciju Paula Pogbe i matirao Kaspera Schmeichela u devetoj minuti utakmice.

Rashfordu je to bio četvrti pogodak u isto toliko posljednjih utakmica nakon što je prethodno zabijao Cardiffu, Newcastleu, Spursima i sada Lisicama. Također, bio mu je ovo sedmi pogodak otkako je Solskjaer preuzeo klub s Old Trafforda.

Još jedan igrač koji blista pod Solskjaerom je i Paul Pogba. Francuz je postao prvi igrač Uniteda koji je izravno sudjelovao kod 20 golova u Premiershipu i Ligi prvaka ove sezone. Broji 11 pogodaka i devet asistencija.

RASHFORDOV JEDINI POGODAK NA UTAKMICI POGLEDAJTE OVDJE.

Leicester City - Manchester United Rezultati uživo

Nastavak utakmice nije donio posebno zanimljiv i atraktivan nogomet. Nije to bio Manchester United kakav smo navikli gledati u prethodnim kolima, vjerojatno zbog gustog rasporeda u ovom dijelu mjeseca i umora koji je svladao igrače.

Leicester je bio daleko opasniji u drugom poluvremenu, kada je Jamie Vardy u nekoliko navrata bio blizu pogotka, ali bi svaki put na Unitedovim vratima dobro intervenirao David de Gea. Španjolac je briljirao i u 76. minuti, kada je nevjerojatnom obranom skinuo loptu Ghezzala koja je išla u sam kut.

Krenuo je domaćin u smiraju utakmice na sve ili ništa, što je otvorilo prostor Unitedu na drugoj strani. Romelu Lukaku mogao je zapečatiti gostujuću pobjedu, ali je njegov udarac s desetak metara sjajno obranio Schmeichel.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više