Leicester u Premiership vraća Hrvata koji je oduševio na Euru

Foto: Getty Images / Guliver Image

MENADŽER Leicester Cityja, Claudio Ranieri, zainteresiran je za Nikolu Kalinića. Hrvatski napadač već je bio u Premiershipu, ali nije se snašao u Blackburnu, no čini se kako mu je Talijani na klupi Lisica odlučio ponuditi novu priliku. Ranieri planira otkupiti njegov ugovor od Fiorentine za 15 milijuna funti.

Talijanski menadžer odrekao se već jednog hrvatskog napadača sličnih karakteristika, Andreja Kramarića, a sad ga želi nadomjestiti Nikolom Kalinićem. Hrvatski reprezentativac već je bio u Premiershipu, a jedina zapreka za realizaciju transfera mogla bi biti Kalinićeva visoka plaća, naime u Fiorentini zarađuje oko 100.000 funti na tjedan, tvrde engleski mediji, a Leicester City ne plaća tako dobro.

U svom prvom mandatu na Otoku Kalinić se nije najbolje snašao, u dvije godine odigrao je 44 utakmice za Blackburn i zabio samo sedam golova. No kroz nastupe za Dnjipro i Fiorentinu ponovo je podigao cijenu svojih dionica među engleskim klubovime, a nakon sjajnog gola Španjolcima na Euru na njegovu adresu počele su pristizati i prve ponude iz Premiershipa.

Pročitajte više