Leipzigov direktor: Nema tih para za koje bismo prodali Gvardiola

Foto: Profimedia

JOŠKO GVARDIOL (20) je nakon sjajnih igara na SP-u postao najtraženiji stoper u vrhunskom nogometu. Chelsea, Manchester City i Real su u žestokoj bitki za mladića koji će postati najskuplji branič u povijesti. Naime, licitacija tri velikana za Gvardiola njegovu cijenu je prebacila preko 100 milijuna eura. 

Dinamo ima 40 milijuna razloga radovati se Gvardiolovom transferu

Podsjećamo, Gvardiol je u Leipzig prešao u ljeto 2021. uz odštetu od 18.8 milijuna eura, a velika zarada na njemu smiješi se i Dinamu. Gvardiolovo matični klub prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za 120 milijuna eura, koliko prema Alfredu Pedulli za njega nudi Real, njemački klub na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 101.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je 20.24 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno 39.04 milijuna eura.

"Nema tih para..."

Međutim, svi uključeni u taj posao će još dugo vremena čekati da se realizira. Max Eberl, sportski direktor Leipziga, objavio je kako Gvardiol do daljnjeg ne ide nikamo: "Gvardiol s našim klubom ima ugovor do ljeta 2027. i ni pod kakvim uvjetima ga nećemo prodati skoro. U stalnom sam kontaktu s njegovim agentom, s kojim razgovaram otvoreno.

Naš stav je jasan: nema tih novaca za koje bismo ga prodali u ovom zimskom prijelaznom roku. Također ga nećemo prodati ni na ljeto. Nakon toga, teško je reći. Ali definitivno ostaje s nama još godinu i pol."

Pročitajte više