"Lekcija broj 1: Nikad ne otpisujte Hrvate. Nikad. Nikad"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija je u polufinalu Svjetskog prvenstva. Nevjerojatna momčad Zlatka Dalića izbacila je Brazil 4:2 na penale nakon što je poslije 120 minuta bilo 1:1. Brazil je poveo u 105. minuti golom Neymara, da bi Hrvatsku u igru vratio Bruno Petković u 117. minuti susreta na asistenciju Mislava Oršića.

Svjetski mediji u šoku su popratili još jednu dramatičnu pobjedu Hrvatske na svjetskim prvenstvima, a novinar Daily Maila Matt Barlow je odmah nakon utakmice objavio sjajan tekst o nevjerojatnoj pobjedi Hrvatske pod naslovom: "Neymar i društvo izbačeni su sa Svjetskog prvenstva."

Nevjerojatan duh i čudesna mentalna snaga

"Lekcija broj 1 na stadion Education City: Nikad ne otpisujte Hrvate. Nikad, nikad. Čak ni kad si peterostruki svjetski prvak i imaš gol prednosti duboko u sudačkoj nadoknadi, a Hrvati još nemaju udarac u okvir", piše Barlow i nastavlja:

"Jer Hrvatska ima nevjerojatan duh i čudesnu mentalnu snagu da ti uzvrati nakon što se čitavu utakmicu branila i boravila na svojoj polovici. Bruno Petković izjednačio je u 117. minuti i momčad Zlatka Dalića je još jednom prošla na penale, drugi put zaredom na ovom Svjetskom prvenstvu, tako što je Dominik Livaković obranio penal Rodrygu, a Marquinhos pogodio stativu.

Nakon 105 minuta tenzija i frustracija Brazil je konačno prošao kraj fantastičnog Dominika Livakovića i mjesto među četiri najbolje momčadi. Čak su i zaplesali. Zaslužili su gol, ali nisu računali na upornost Hrvatske koja je došla u vidu gola Brune Petkovića.

Hrvatska je dobila na penale. Naravno da jest

Brazil je u 90 minuta bio bolji, osobito u drugom poluvremenu. Iako nije igrao najbolje, stvarao je šanse. Ali Dominik Livaković nije im dao ništa. Brazil je počeo igrati sve brže, stiskao je i stiskao, ali Hrvatska je odbijala pasti.

Osmi put u zadnjih devet utakmica u nokaut-fazama velikih natjecanja Hrvati su odveli susret u produžetke u kojima je bila ista slika. Onda je Neymar zabio. Onda je Petković izjednačio. Onda je Hrvatska dobila na penale. Naravno da jest."

Pročitajte više