Leko: Nisam ja tu došao prodavati pamet ni vizije

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

LOKOMOTIVA je na gostovanju na Poljudu pobijedila Hajduk 4:3 u utakmici 24. kola SuperSport HNL-a. Gosti su krenuli sjajno i pogocima Bubanje i Stojkovića u prvih pola sata došli do vodstva 2:0. Hajduk je izjednačio golovima Mlakara i Livaje, a pobjedu je Lokomotivi donio Aliyu pogocima u 83. i 88. minuti. Benrahou je zabio počasni pogodak minutu kasnije.

"Zajedno dobivamo i zajedno gubimo, najlakše bi bilo okriviti sad Awaziema i Vuškovića. Obrana se igra s 10 igrača, a naš mentalitet u obrani je mekan. Obrana nije atraktivna, ali se s njome osvajaju trofeji. Imamo ogroman problem kolektivne obrane. Vuškoviću je ovo puno. On je odličan talent, a igrat će dobre i loše utakmice. Trebamo to istrpjeti i pronaći rješenja", rekao je trener Hajduka Ivan Leko nakon utakmice.

Problemi u obrani

"Daleko smo od igrača, nismo agresivni, čuvamo igrača na pet metara. Znali smo kako igraju i vratimo se u utakmici, a onda primimo dva gola na postavljenu obranu. Ne lažemo sebe i govorimo si da je ovo dobro.

Pokušavamo popraviti stvari. Danas je i psihološka stvar bila bitna. Imali smo užasan derbi pa dobru utakmicu u Osijeku. Ali imamo mekanu obranu. Ubije nam sve što imamo. Onda nas je i strah otići u napad", rekao je Leko.

Nisam zadovoljan ni sa samim sobom

"Postoji klupska politika, a drugi dio plana je dobiti utakmicu. Mislio sam da je Awaziem bolji od drugih, ali opet kažem - nije dobro ni pošteno u nogometu okriviti jednog igrača. Zadnjih par tjedana tražimo balans u ekipi i to je ključno. Trebamo imati stabilnost u obrani i fluidnost i kreaciju u napadu."

"Pukštas je igrač koji daje najbolje od sebe. Sigurno je da ćemo ga u sljedećim utakmicama koristiti na njegovoj poziciji. Ali nisam zadovoljan ni s njim danas. Kako ću biti zadovoljan kad smo izgubili 4:3? Nisam zadovoljan ni sa sobom ni s bilo kime."

"Nisam došao ovdje prodavati pamet ni vizije, nego pokušati dobiti što više utakmica i igrati dobar nogomet. To je zasad plan, moramo dignuti momčad i igru. Ova je situacija jako teška. Treba sad naći frajere i mangupe, da igraju sad kad je teško", rekao je trener Hajduka.

Čabraja: Igrali smo za gol više

"Zasluženo smo pobijedili. Hajduku smo radili probleme iz tranzicije i nisu našli recept da nas zaustave. Mogli smo puno ranije odvesti utakmicu u mirne vode da su nam priznali onaj treći gol u prvom dijelu. Ali to smo mi, igramo za gol više, no nije dobro što smo primili tri gola", rekao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

"Imali smo utakmicu protiv Rijeke u kojoj smo imali puno šansi, protiv Šibenika isto. Moramo zabijati te šanse. No imamo problema u obrani jer volimo napadački igrati. Moramo iskoristiti šanse koje stvorimo. Danas su igrali Čavlina i Žilinski, koji su jako mladi. Stvaramo igrače i svjesni smo da će oni otići iz ovog kluba ako nastave dobro igrati."

Treba čestitati mojim igračima. Aliyu je sačuvao dosta lopti, a Kulenović je moćan u skoku i prebacivanju lopte. Krila moraju ubadati u prostor kad je centarfor prebaci. Aliyu je to sjajno radio i zato smo na kraju i zabili ova dva gola", zaključio je trener Lokomotive.

Pročitajte više