Leko pred Šibenik: Postoje ponos i obraz. Igrat ćemo za navijače

Foto: Pixsell/Luka Stanzl

U NEDJELJU od 17 sati na Poljudu će Hajduk i Šibenik odigrati utakmicu zadnjeg kola SuperSport HNL-a. Bit će to susret lišen rezultatske neizvjesnosti - Hajduk je sigurno drugi, a Šibenik je već drugoligaš. No ova dva kluba su u srijedu odigrala finale Kupa, a nakon pobjede Hajduka neprimjereno ponašanje Marka Livaje prema Šibenčanima postalo je sportska tema tjedna.

''Bilo je baš dobro slavlje, svi smo bili zajedno, uživali. Bilo je intenzivnih četiri-pet mjeseci, loš start i izvanredan završetak. Momci su ovo zaslužili na temelju rada, volje, želje. Za sve ljude koji su bili oko momčadi bilo je jako bitno jer u sportu si da bi nešto osvojio. Postoje dvije velike nagrade, mi smo uspjeli uzeti drugu koja je za nas isto velika. Bilo je baš dobro slavlje, ali nakon dan-dva gledaš prema budućnosti da bi bio bolji'', rekao je Hajdukov trener Ivan Leko pa najavio susret u nedjelju:

''Doći će puno ljudi. Momčad je zaslužila da ih dođu pozdraviti i čestitati na odličnom kraju sezone i trofeju. Kad dođeš na Poljud na kojemu je puno ljudi, ti želiš dobiti. Znamo da rezultatska važnost ne postoji, ali postoji obraz, ponos i vratiti ljudima barem mrvicu onoga što navijači nama daju tijekom cijele sezone i mi ćemo sigurno izaći s tim stavom i dati sve od sebe da bi ljudi uživali i vidjeli našu pobjedu na kraju.''

Danijel Subašić oprašta se od profesionalnog igranja nogometa.

''Suba je milijun posto s nama svaki trening i utakmicu, on je jedan od lidera i zaslužio je dostojanstven oproštaj, odigrati neke minute i da mu damo veliki respekt kojega je zaslužio nakon takve karijere'', rekao je Leko. 

Pročitajte više