Leko prihvatio ponudu Club Bruggea, Ćiro razočaran

IVAN LEKO sljedeće će tri sezone provesti u Club Bruggeu. U Hajduku je igrao šest mjeseci, a iako ima još godinu dana ugovor s Hajdukom, prema ugovoru može napustiti klub ukoliko zainteresirani klub plati odštetu u visini od 60 000 eura.

Leko je u razgovoru za Jutarnji list izjavio da čeka potpisivanje ugovora, jer će tada biti siguran da je to definitivno. U Club Bruggeu igraju i bivši Dinamovci Tomislav Butina i Boško Balaban.

"Brugge ima velike ambicije. Mogućnost igranja u Ligi prvaka razlog je zbog kojeg sam prihvatio ponudu. Imao sam ponude iz drugih zemalja, ali sam želio ostati na velikoj sceni", objašnjava Leko.

O tome hoće li odlazak u momčad belgijskog prvaka ugroziti njegovu poziciju u reprezentaciji Leko ne brine: "Najvažnije je kako igraš i u kakvoj si formi, a primjer Butine i Balabana dokazuje da igranje u Belgiji nije zapreka za mjesto u reprezentaciji. Čak naprotiv."

"Moja ambicija je vezana uz odlazak na SP u Njemačku. Dokazao sam da mogu biti koristan reprezentaciji, ne sumnjam da ću izboriti mjesto u najboljoj momčadi." - dodao je Ivan Leko.

Izjavio je da je zadovoljan svojim učinkom u Hajduku, te da je najvažniji cilj, osvajanje prvenstva, ostvaren.

Miroslav Ćiro Blažević komentirao je odlazak ponajboljeg igrača svoje momčadi i rekao da je tužan što ostaje bez njega, jer trenutačno ne vidi tko bi ga mogao zamijeniti: "Na Leki je počivala moja koncepcija. Sva svoja razmišljanja temeljio sam na osovini Leko-Kranjčar. Vjerovao sam da će Leko svojim majstorstvom poboljšati igru i onih koji manje znaju."

"Ja hoću pobijediti Liverpool, a zato mi trebaju pojačanja za koja je cijeli svijet čuo. Ne znam je li svijet čuo za ova naša pojačanja." - izjavio je Blažević misleći na nove igrače Hajduka - Ricarda Costu, Granića, Buljata, Đuzelova i Rajovića.

Ćirine ambicije su velike, kao i razočaranje i zabrinutost zbog Lekinog napuštanja kluba, što je veliki udarac i nenadoknadiv gubitak za prvaka s Poljuda.

Pročitajte više