Leko: Zadar je igrao sve osim nogomet

ZDRAVKO MAMIĆ sasuo je paljbu na Milana Badelja nakon Dinamova poraza od Zadra. Mamić tvrdi da kapetanu nudi "tri milijuna eura za pet godina, a on se piša na taj ugovor". Badelj nakon utakmice nije na Stanovima nije spominjao ugovor već je samo ustvrdio da je odigrao jako loše.

"Bilo nam je teško, užasno... Nismo bili pravi od početka, počevši od mene. Možda je ovo i najlošija utakmica ove sezone. Zadar se predstavio u nekakvom svom antinogometu, ali i zasluženo pobijedio. Mi im nismo odgovorili borbenošću, a ni znanjem", rekao je Badelj.

Jurčić: Nismo bili srčani

Trener Kruno Jurčić čestitao je Zadranima.

"Nemam puno toga reći u vezi igre. Zadar se na teškom terenu bolje snašao i zasluženo pobijedio. Večeras je osnovna razlika između Zadra i nas bila ta što je u svim segmentima mojim igračima nedostajalo srčanosti, a to je čista suprotnost igračima Zadra", rekao je Jurčić.

Kako će poraz utjecati na momčad uoči utakmice u Ligi prvaka s Ajaxom?

"Dvojako. Trebamo pokušati izvući što više pouka iz ove utakmice i s dovoljno samopouzdanja ući s utakmicu s Ajaxom. No, isto tako moramo biti svjesni da su porazi sastavni dio sporta i da se događaju svakoj momčadi svijeta. Analizirat ćemo gdje smo griješili, ali trebamo gledati naprijed prema onome što nas čeka, a to je Ajax i Liga prvaka."

Ivan Kelava tvrdi da je Zadar mogao dobiti Dinamo samo čvrstom igrom.

"Bili su bolji u ovoj igri koja je samo na trenutke podsjećala na nogomet. No, to je jedini način na koji nas mogu dobiti i treba ima čestitati na tome. Sad se moramo maksimalno mobilizirati za utakmicu s Ajaxom na Maksimiru", rekao je vratar Dinama.

Leko: Dinamo je igrao sve osim nogometa

Fatos Beqiraj zabio je pogodak, ali to nije bilo dovoljno Dinamu.

"Rano smo zabili pogodak i činilo se da sve ide u željenom smjeru. Ali, onda su oni izjednačili i nakon toga se teško igrao nogomet", kaže crnogorski napadač.

Jerko Leko kao i Kelava smatra da drugo poluvrijeme nije ličilo na nogomet.

"Zadrani su uglavnom samo nabijali loptu na njihova dva visoka igrača, a u obrani su bili čvrsti. Mislim da je problem što smo bili preslabi na drugoj lopti, svaki je odbijanac išao na stranu Zadra. Bilo je jako teško igrati kad su poveli 2:1 jer su krali vrijeme ležanjem. Drugo poluvrijeme je bilo sve osim nogometa."

Pročitajte više