Lendendarni Randy Couture prva zvijezda subotnjeg UFC-ovog spektakla

NITI jedan borac nije imao problema s prekomjernom težinom na današnjem službenom vaganju za UFC-ov 105. turnir koji je na rasporedu u subotu 14. studenog.

Razumljivo, najviše pozornosti publike u Manchesteru prigrabila je vjerojatno najveća američka MMA zvijezda svih vremena - Randy Couture. Iako 46-godišnjak, ovaj bivši UFC-ov prvak u teškoj i poluteškoj kategoriji i dalje spada u sam vrh UFC-ove "ergele". Nakon što je u posljednjoj borbi poražen od još jedne MMA legende, Brazilca Antonija Rodriga Nogueire - Minotaura, Couture je odlučio skinuti nekoliko kilograma kako bi u poluteškoj kategoriji mogao odmjeriti snage s vrlo opasnim Brandonom Verom koji je također nekoć bio teškaš.

Među odličnim borbama koje ćemo imati prilike vidjeti na sutrašnjem eventu, svakako treba izdvojiti okršaj Dana Hardyja i Mikea Swicha u velteru (pobjednik će dobiti priliku za osvajanje pojasa koji suvereno drži  Georges St.Pierre), kao i prvo pojavljivanje u oktogonu, nakon što je pretrpio stravičan nokaut u prošloj borbi, Britanca Michaela Bispinga. Na suprotnoj strani oktogona stajat će ultra iskusni Danis Kang koji u svojoj karijeri ima čak 44 profesionalna meča.

Zanimljivo je da UFC-ova karta ovaj put nema niti jedan okršaj teškaša, dok će, osim borbe večeri Couturea i Vere, u poluteškoj još nastupiti i Jared Hamman protiv Alexandera Gustafssona.

Ovo je i prvi puta u povijesti da će jedna hrvatska TV postaja (Nova TV) prenositi svih pet borbi UFC-ovog eventa. I ova činjenica samo pokazuje koliko rapidno raste popularnost mješovitih borilačkih sportova globalno, ali i na hrvatskim prostorima.

Pročitajte više