Lendl se vraća tenisu nakon 16 godina

DVADESETOG dana u prosincu 1994. godine teniski velikan, Amerikanac češkog podrijetla Ivan Lendl, objavio je kraj velike sportske karijere.

Nakon toga nije nastupao niti na ekshibicijskim mečevima, a veliki razlog je ležao u činjenici što je imao kronične probleme s leđima. No, isto tako, rijetko se pojavljivao na teniskim svjetskim događajima te je u mirovini živio u sjeni nekada njegovih velikih rivala Johna McEnroea, Matsa Wilandera, Borisa Beckera i ostalih, koji su i dalje bili okruženi teniskim i sportskim reflektorima.

Ipak, ove subote će se dogoditi njegov povratak na teniske terene te će u Atlantic Cityju odigrao ekshibicijski meč, u trajanju jednog seta, protiv nekadašnjeg rivala Šveđanina Matsa Wilandera. Cijelu priredbu će uveličati i Venus Williams, a odigrat će se još dva jako zanimljiva meča u kojem će se nadigravati Andy Roddick i Marat Safin, odnosno Pete Sampras i James Blake.

Lendl, 50-godišnjak koji je dugo vremena boravio i na broju 1 ATP ljestvice, u karijeri je osvojio osam Grand Slam naslova, a jedino nije uspio u Wimbledonu otići do kraja. Tri puta je bio najbolji na US Openu i Roland Garrosu te dva puta na Australian Openu.

Pročitajte više