Lens bez Runje nakon produžetaka svladao Brest

MOMČAD Lensa, čiji je član i vratar hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Runje, teško je, tek u produžetku, na svom terenu pobijedila drugoligaški Brest 2:1 u dvoboju osmine finala Kupa Francuske.

Vrata Lensa ovom prigodom nije čuvao Runje, već tuniski golman Hamdi Kasraoui.

Domaćini su poveli golom Hermacha u 29. minuti, izjednačio je Roux u 57. minuti, a mogućnost da pobjednika odluče penali, spriječio je Marco Ramos, vezni igrač i bivši član portugalske U-21 reprezentacije, pogotkom u 100. minuti za konačnih 2:1.

Lens će u četvrtfinalu igrati protiv St-Etiennea, 23. ili 24. ožujka.

Kup Francuske, osmina finala:

Lens – Brest 2:1 (produžetak)

Momčad aktualnog francuskog nogometnog prvaka Bordeauxa plasirala se u finale francuskog Liga kupa, u kojem je prošle sezone osvojila naslov pobjednika.

Bordeaux je u polufinalnoj utakmici u gostima svladao Lorient s 4-1, čime je izborio priliku za obranu naslova, u finalu protiv Marseillea.

Domaćini su poveli u 11. minuti golom Koscielnyja, ali je isti igrač u 23. minuti dobio crveni karton, a Brazilac Wendel je iz penala zabio prvi od svoja dva gola za 1:1. Drugi je pogodak na utakmici Wendel postigao u 80. minuti, te je tako u razmaku od samo četiri dana dva puta bio dvostruki strijelac. U nedjelju je u prvenstvenoj pobjedi na domaćem terenu protiv St-Etiennea također postigao dva gola.

Uz raspoloženog Wendela, pogotke za Bordeaux još su postigli Chamakh u 29. minuti i Gouffran u 89.

Potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertic ušao je u igru u Bordeauxovoj momčadi u 74. minuti.

 

Francuski Liga kup, polufinale:

Lorient – Bordeaux 1:4

Pročitajte više