skijanje

Leona Popović dobra u slalomu u Americi

Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

NAJBOLJA hrvatska skijašica Leona Popović zauzela je 21. mjesto na trećem slalomu Svjetskog kupa u američkom Killingtonu, na kojem je pobijedila Amerikanka Mikaela Shiffrin.

Popović je u prvoj vožnji bila 27., za vodećom Vlhovom zaostajala je 3.14 sekundi, a taj zaostatak bi bio puno manji da nije napravila veliku grešku u donjem dijelu staze. U drugom laufu bila je puno bolja i došla je do novih bodova sa zaostatkom od 3.82 sekunde.

Popović je s novih 10 bodova i ukupno 41 bodom napredovala na 16. poziciju u poretku slaloma, dok je ukupno 22. 

Popović je tako nastavila s dobrim rezultatima nakon što je prošlog vikenda u Leviju 14. mjestom ostvarila najbolji slalomski rezultat u karijeri.

Zrinka Ljutić je bila 37. sa zaostatkom od 3.47 sekundi za vodećom, a Andrea Komšić 52. s 5.59 sekundi sporijim vremenom.

Shiffrin je pet puta nastupila u Killingtonu i pet puta slavila. Posao joj je olakšala pobjednica prva dva slaloma i vodeća Petra Vlhova. Slovakinja je teško pogriješila na početku i zaostala 75 stotinki, a treća je bila Švicarka Wendy Holdener (+0.83), što je njeno 28. postolje, ali i dalje čeka prvu pobjedu.

U slalomu vodi Vlhova s 280 bodova, 20 više od Shiffrin, a ukupno vodi Amerikanka s 360 bodova.
 

Pročitajte više