L'Equipe: Gotovo je. PSG ima novog trenera

Foto: Profimedia

LUIS ENRIQUE (53) je novi trener PSG-a, piše L'Equipe. Pariški dnevnik, najugledniji sportski list na svijetu, piše kako je sve dogovoreno. Ističe da se službena objava očekuje idućeg tjedna, a možda već sutra. Isti izvor navodi kako dva ključna čovjeka PSG-a iznimno cijene Enriquea. "Predsjednik Nasser al-Khelaïfi i sportski direktor Luis Campos smatraju da novi trener ima jaku osobnost i autoritet potrebne da ujedini podijeljenu svlačionicu" piše L'Equipe, ali i dodaje:

"Činjenica je, međutim, da je PSG-u prvi izbor za novog trenera bio Julian Nagelsmann i da se Enriqueu okrenuo tek nakon što su pregovori s njemačkim stručnjakom propali." Ipak, "Enrique ima ono što Nagelsmann nema i što PSG nasušno treba i traži; trenera koji je osvojio Ligu prvaka." Enrique je to uspio s Barcelonom kada je u 2014./15. osvojio LP u sklopu trostruke krune. Barcelonu je vodio od 2014. do 2017. i za to vrijeme osvojio dva španjolska prvenstva, tri kupa i Ligu prvaka.

Zadnji angažman mu je bio onaj izbornika Španjolske. To je bio od ljeta 2018. i zaključno s SP-om prije pola godine. Na prošlom Euru sa Španjolskom je preko Hrvatske došao do polufinala, gdje je na penale ispao od Italije. Na drugom velikom natjecanju također je ispao na penale. Na prošlom SP-u ga je u prvoj nokaut-rundi izbacio Maroko. Od turnira u Kataru do sada bio je bez posla.

Pročitajte više