liga nacija

L'Equipe: Hrvatska mora pasti

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija u ponedjeljak od 20:45 na Stade de Franceu gostuje kod Francuske u susretu 4. kola skupine 1 Lige nacija A. Momčad Zlatka Dalića u petak je pobijedila Dansku u Kopenhagenu, a do kraja natjecanja u skupini trebat će joj još tri boda za ostanak u elitnoj diviziji ovog natjecanja.

S druge strane, svjetskim prvacima prijeti čak i ispadanje u niži rang, a to bi postala realna opcija u slučaju poraza u Parizu. Didier Deschamps bio je u petak u Beču na rubu poraza od Austrije, ali ga je u 83. minuti spasio Kylian Mbappe koji je zabio gol za 1:1 i tako Francuzima donio barem bod iako je pet minuta kasnije mogao i sva tri.

Deschamps je za susret s Hrvatskom ostao bez N'Goloa Kantea i Lucasa Hernandeza koji su zbog lakših ozljeda napustili kamp reprezentacije te će francuski izbornik opet morati krpati sastav. No ima i više nego dovoljno igrača, a L'Equipe u najavi utakmice poziva na maksimalnu mobilizaciju za sutrašnju utakmicu.

"Iako je bio vidno umoran, Mbappe i dalje stoji na nogama, a njegov ulazak promijenio je susret s Austrijom. On mora biti u početnoj postavi u Parizu, a Hrvatska mora pasti", piše L'Equipe u uvodu teksta.

Francuski mediji su uoči utakmice s Austrijom pisali da će Mbappe igrati u Beču, ali da neće na Stade de Franceu, no to se mijenja zbog situacije na tablici. Francuska više nema previše manevarskog prostora u skupini iako još nije vrijeme za paniku pa L'Equipe tvrdi da će Deschamps u Parizu istrčati s vrlo jakom postavom.

"Mbappe će sigurno biti u početnom sastavu iz jednostavnog razloga - Francuska mora pobijediti. On je neophodan ovoj reprezentaciji, a koliko je to dobro tek ćemo vidjeti. Nikad ne valja da se momčad oslanja isključivo na jednog igrača, a Mbappe postaje nezamjenjiv unatoč velikom broju igrača. No o tome ćemo kasnije. Sad treba osvojiti bodove", dodao je L'Equipe.

 

Pročitajte više