HRVATSKI NOGOMETAŠI

L'Equipe: Ovo je novi Real, Modrić je izvisio

Foto: Gulliver / Getty Images, Screenshot: L'Equipe, Grafika: Index

ZINEDINE ZIDANE za ljeto priprema potpunu obnovu potrošene, stare i nedovoljno kvalitetne momčadi Reala. Najugledniji sportski dnevnik na svijetu pomogao mu je sastaviti novu ekipu.

Na gol se vraća sjajan golman kojeg u Realu nevjerojatno i bezobrazno podcjenjuju otkako je došao u klub

Na golu je Navas. Poznato je da je Zidane veliki fan ovog sjajnog golmana, ali njega u Realu nevjerojatno i bezobrazno podcjenjuju otkako je došao klub. Thibaut Courtois postaje rezerva, a ako se ne bude mogao pomiriti samo s nastupima u Kupu kralja i nebitnim utakmicama Lige prvaka, prema saznanjima L'Equipea, odlazi u PSG.

Bomba u obrani: Real ga dovodi jer koliko god skup i dalje je duplo jeftiniji od prvog stoperskog izbora

Na desnom boku ostaje Carvajal, koji bi bio jedan od samo četvorice starosjedilaca što će preživjeti veliku čistku. Ne dira se ni nedodirljivog kapetana Ramosa na mjestu stopera, ali drugi središnji branič je bomba - De Ligt. Ajaxovom fenomenu najbliži su Barcelona, Bayern i Juventus, ali L'Equipe otkriva da se Real u velikom stilu ubacio u trku za Nizozemcem jer je duplo jeftiniji od prve Zidaneove mete Koulibalyja, za kojeg Napoli traži čak 150 milijuna eura.

Igra najgoru sezonu karijere ali će preživjeti čistku

U obrani bi s klupe priliku čekao Militao, kupljen za 50 milijuna eura iz Porta. Ni ondje, međutim, nema mjesta za Varanea. Realu je dosta njegovih ucjena oko novog ugovora skrivenih iza priča o zasićenosti i rado će mu omogućiti lov na nove izazove. Lijevi bok Zidane bi ostavio Marcelu iako igra najgoru sezonu u karijeri. Reguilon bi mu bio prva zamjena.

Modrić je jedini igrač čiju sliku L'Equipe prilaže uz grafiku momčadi: S razlogom su odabrali fotografiju na kojoj je zabrinut

Vezni red će pretrpjeti velike promjene. Od trojca u sredini kao prvotimac će preživjeti samo Casemiro, kojeg bi mijenjao iduće sezone veteranski Modrić (34). Jedini igrač čiju fotografiju L'Equipe prilaže uz grafiku nove momčadi Reala je hrvatski playmaker. Modrić pri tome ima zabrinut izraz lica jer, kako pišu, "izgledan mu je odlazak na klupu".

Zašto odustaje od prvog picka za playmakera i umjesto njega dovodi troublemakera?

Brazilac bi čuvao leđa francuskom dvojcu. Zidane je uvjeren da će Rabiotu izbiti mušice iz glave, a njegovoj mami zabraniti prilazak na manje od 50 metara. Važno je napomenuti da on na ljeto napušta PSG bez odštete, a Zidaneu je svaka ušteda bitna kako bi sačuvao stotine milijuna za tri kapitalca. Zato bi Realov trener mogao odustati od Pjanića, koji mu je prvi izbor za novog playmakera. Prvi od spomenutih kapitalaca je Pogba. Kako bi oslobodio sredstva za njegovu kupnju, Zidane na transfer-listu stavlja Balea i Kroosa. 

Galacticosi kao nositelji Realovog udara po krilima

Preostala dvojica Galacticosa trebali bi biti nositelji Realovog udara po krilima - Mbappe desno i Hazard lijevo. Benzema bi u špici jedini od postojećeg trozupca zadržao status prvotimca. 

Novi Real prema L'Equipeu:

Navas; Carvajal, De Ligt, Ramos, Marcelo - Pogba, Casemiro, Rabiot - Mbappe, Benzema, Hazard.

Rezerve: Courtois, Militao, Nacho, Reguilon, Llorente, Modrić, Asensio, Vinicius Junior.

Odlaze: Varane, Kroos, Bale, Odriozola, Isco, Vazquez.

Pročitajte više