L'Equipe: Enrique stavlja Mbappea na poziciju koja se zvijezdi ne sviđa

Foto: EPA

POGORŠAVA se odnos najveće zvijezde PSG-a Kyliana Mbappea i trenera Luisa Enriquea, tvrdi L'Equipe. Cijenjeni francuski medij navodi da su odnosi navedenog dvojca bili turbulentni proteklih tjedana. Razlog je navodno to što je Enrique u posljednjim utakmicama stavljao Mbappea na poziciju čistog napadača umjesto na krilo, gdje on više voli igrati.

Mbappe je doveo PSG u vodstvo u 66. minuti protiv Lillea (1:1) u 16. kolu francuskog prvenstva. Bio je precizan iz kaznenog udarca, ali nije slavio pogodak. L'Equipe smatra kako takva hladna reakcija pokazuje da se ne osjeća dobro, a to je velik problem za pariški klub.

Naime, Mbappeu na kraju sezone istječe ugovor s PSG-om, a još nije potpisao novi. Ako se ne dogovori produljenje suradnje, Francuz će u zimskom prijelaznom roku imati pravo pregovarati s bilo kojim klubom. Kao i prošle godine, kada je ipak ostao u Parizu, tako se i sada kao glavni kandidat za njegovo dovođenje ističe Real Madrid.

Mbappe i PSG su u dobroj formi

PSG je izborio osminu finala Lige prvaka, u kojoj će igrati protiv Real Sociedada. Parižani imaju dobru situaciju i u Ligue 1. S 37 bodova nalaze se na prvom mjestu, ispred Nice s pet bodova manje i Monaca sa sedam bodova manje. Mbappe je također u dobroj formi jer je u sve te rezultate u 21 utakmici ugradio 19 pogodaka i dvije asistencije.

Pročitajte više