DFB Pokal

Leverkusen i Eintracht u polufinalu kupa Njemačke

Foto: EPA

NAKON četvrtoligaša Saarbrückena i Bayern Münchena plasman u polufinale njemačkog nogometnog kupa izborili su Eintracht Frankfurt i Bayer Leverkusen.

Eintracht je u Frankfurtu pobijedio Werder s 2:0, dok je Bayer u Leverkusenu porazio Union Berlin s 3:1.

Leverkusen izborio prolaz s igračem manje

Eintracht je poveo u posljednjim sekundama prvog dijela golom Andrea Silve iz jedanaesterca koji je skrivio Ludwig Augustinsson igrajući rukom. Sucu je u donošenju odluke pomogao VAR. Pitanje pobjednika razriješio je Daichi Kamada u 60. minuti. U sudačkoj nadoknadi Eintracht je ostao s igračem manje nakon što je Filip Kostić isključen zbog oštrog prekršaja.

U ranije odigranom susretu Bayer Leverkusen je pobijedio Union Berlin s 3:1 premda je do 72. minute gubio s 0:1.

Union Berlin je poveo u 39. minuti golom Marcusa Ingvartsena, a možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 71. minuti kada su gosti ostali s igrače manje nakon što je isključen Christopher Lenz.

Apotekari su s igračem više uspjeli okrenuti rezultat i do kraja utakmice zabili su tri gola, a strijelci su bili Karim Bellarabi (72'), Charles Aranguiz (86') i Moussa Diaby (90+1').

U utorak polufinale izborili četvrtoligaš i Bayern

U utorak su polufinale izborili četvrtoligaš Saarbrücken i Bayern München.

Saarbrücken je priredio iznenađenje na svom terenu eliminiravši prvoligaša Fortunu iz Düsseldorfa sa 7:6 nakon boljeg izvođenja penala.  Saarbrücken je poveo golom Tobiasa Janickea u 31. minuti i sve do 90. minute imao je pobjedu u rukama, ali je onda nakon kornera Mathias Jorgensen pogodio za 1:1. Utakmica je otišla u produžetke, ali rezultat je ostao isti pa su o pobjedniku odlučivali penali, a tu su uspješniji bili nogometaši Saarbrückena 

U drugom četvrtfinalnom susretu Bayern je u gostima kod Schalkea slavio s 1:0 golom Joshue Kimmicha (40').

Pročitajte više