Lewangolski: U 12 dana zabio je 12 puta!

Foto: Guliver Images/Getty Images

KRALJ europskih golgetera sve čvršće steže žezlo i krunu, jer s dva gola svojoj bivšoj Borussiji, došao je do nevjerojatnog skora - 12 golova u 12 dana i samo četiri utakmice.

Sve je počelo utakmicom protiv Wolfsburga, kada je s pet golova u devet minuta ušao u povijest kao strijelac najbrže petarde u pet najjačih europskih liga.

Zatim je protiv Mainza, također u Bundesligi, postigao samo dva gola, da bi ponovno povisio letvicu protiv Dinama u Ligi prvaka s tri poentiranja.

Lewandowski je za sada najbolji strijelac u tri kategorije: Bundesligi, gdje je od početka sezone postigao 12 golova, kvalifikacijama za Euro (10) i poretku za Zlatnu Kopačku, gdje vodi s 24 boda, s obzirom da se u lovu na naslov najboljeg europskog strijelca golovi u natjecanjima različite snage ne vrednuju jednako.

Jedino natjecanje u kojem nije na vrhu golgeterskog popisa je Liga prvaka, gdje je s tri gola iza Cristiana Ronalda, strijelca pet golova.
 
Jedina dva igrača koji su se posljednjih šest godina ugurali između Messija i Ronalda kao osvajače Zlatne kopačke bili su Forlan 2009. i Suarez, ali on je 2014. podijelio nagradu s Portugalcem.  

Pročitajte više