Lewis Hamilton se ispričao momčadi

VOZAČ McLarena Lewis Hamilton ispričao se u četvrtak članovima svoje momčadi zbog izjava tijekom i nakon utrke za Veliku nagradu Australije prošli vikend u Melbourneu. Hamiltona je, podsjetimo, momčad pozvala u boks na drugu promjenu guma, što većina drugih vozača nije napravila, tako da je Britanac ostao bez postolja, a nakon sudara s Markom Webberom je završio tek na šestom mjestu.

Svjetski F1 prvak iz 2008. godine u samoj je završnici utrke preko radija poručio svojoj momčadi kako je odluka o drugom ulasku u boks bila užasna, a nakon utrke je novinarima objasnio kako je strategija bila pogrešna. No, kako vrijeme ipak liječi rane, Hamilton je u četvrtak u Maleziji, koja će idući vikend biti domaćin treće utrke Svjetskog prvenstva, priznao da je pogriješio.

"Moje je srce toliko bilo u utrci, a adrenalin dodirivao nebo, a u takvim situacijama ne govoriš uvijek ispravne stvari", kazao je Hamilton, dodavši kako nije bilo potrebe za izravnavanjem računa s članovima McLarena. "Mi smo momčad, zajedno pobjeđujemo i gubimo. Donijeli smo odluku i nije važno je li ona bila ispravna ili ne", zaključio je 25-godišnji Britanac.

Pročitajte više