Lewisov trener: Meč protiv Klička je samo odgođen

TRENER aktualnog svjetskog prvaka po WBC verziji Lennoxa Lewisa Emanuel Steward izjavio da je meč protiv Ukrajinca Vitalija Klička nije otkazan nego samo odgođen.

Steward je izjavio da mu je Lewis obećao da će pobjedama protiv Tysona, Vitalija Klička i njegovog brata Vladimira završti profesionalnu boksačku karijeru.

Steward je porekao da Lewis izbjegava susret s Vitalijem Kličkom jer je, prema njegovim riječima, Lewis najbolji boksač nakon Muhameda Alija. Dokaz tomu bi trebale bi biti pobjede protiv Holyfielda, Tysona, Granta i drugih, pa nema razloga da se boji Klička, nadodao je Steward.

Kličkovi promotori iz Universum Box Promotiona sumnjaju da će se meč uopće održati, oni smatraju da se Lennox Lewis ne želi boriti protiv Klička. Universiumov šef Kohl je zbog toga pred vijećem WBC-a podigao tužbu, zahtjevajući da se Lewisu oduzme naslov prvaka po WBC verziji ukoliko ne želi braniti naslov protiv Vitalija Klička.

Prošli je tjedan Lewis izjavio da se ne želi boriti protiv Klička u travnju, kao što je dogovoreno. On bi se radije borio protiv bivšeg svjetskog prvaka Tysona.

Pročitajte više