Liga prvaka: Chelsea s Barcelonom, Werder na Juve

VODEĆI klubovi Premiershipa i španjolske lige, Chelsea i Barcelona, ponovo će se susresti u osmini finala te će se Barcelona pokušati osvetiti za prošlogodišnju eliminaciju u četvrtfinalu.

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka održan je u švicarskom Nyonu u petak. Ždrijebalo se tako da su nositelji bile momčadi koje su zauzele prva mjesta u skpinama, te se pazilo da se klubovi iz iste skupine ne susretnu u osmini natjecanja, kao niti klubovi iz iste zemlje.

Iako Chelsea nikada nije osvojila Ligu prvaka jedan je od najvećih pretendenata, jer je u posljednje dvije godine došla do polufinala. Prošle su godine Englezi u pobijedili Barcelonu ukupnim rezultatom 5:4, a John Terry postigao je pobjednički gol na Stamford Bridgeu. Predvođeni Ronaldinhom koji je u vrhunskoj formi, Barcelona će ove godine pokušati spriječiti Chelsea da se plasira u daljnje natjecanje.

Talijanski prvak Juventus, klub u kojem igra Robert Kovač suočiti će se s njemačkim Werderom iz Bremena u kojem igra njegov suigrač iz reprezentacije Ivan Klasnić, a aktualni prvak Liverpool igrat će s Benficom, koja je stala na put Manchester Unitedu.

Milanski Inter će se za plasman u polufinale biriti s amsterdamskim Ajaxom, dok PSV igra s Olympicom iz Marseillesa. Dva kluba koja su se po prvi puta plasirala u osminu finala Lige prvaka, Pršini Glasgow Rangersi i Villareal borit će se za prolaz dalje.

Od ostalih parova u osmini finala igrat će Real Madrid i Arsenal te Bayern i Milan.

Svi parovi osmine Lige prvaka:

Ajax Amsterdam - Inter Milano

Bayern Muenchen - AC Milan

Benfica Lisabon - Liverpool

Chelsea London - Barcelona

PSV Eindhoven - Olympique Lyon

Glasgow Rangers - Villarreal

Real Madrid - Arsenal London

Werder Bremen - Juventus Torino

Susreti su na rasporedu 21. i 22. veljače, a uzvrati se igraju 7. i 8. ožujka, a zatim će slijediti četvrtfinalne i polufinalne utakmice, a veliko finale igrat će se ma Stade de France, 17 svibnja.

Pročitajte više