"Lijepo bi bilo da Hrvatima damo lekciju"

MEĐU najpoznatijim Slovencima, bili oni sportaši ili političari, pred susret s Hrvatskom koji će u srijedu u Ljubljani odlučivati tko odlazi na europsko nogometno prvenstvo u Portugal vlada nevjerojatno velik optimizam i svi misle: Kako bi bilo lijepo da Hrvatima održimo lekciju, tvrdi u broju od utorka ljubljansko "Delo" koje je anketiralo više javnih osoba, pitajući ih kakav rasplet očekuju.

Janez Janša (političar, nekadašnji ministar obrane): "Mislim da će naši pobijediti ukoliko brzo ne bi sami sebe precijenili. Hrvati će igrati manje opterećeno nego u Zagrebu i sa više upornosti jer su zapravo na popravnom ispitu. Ključ za našu pobjedu je u hladnim glavama i kolektivnoj igri, a igrači moraju biti visoko svjesni da igraju za afirmaciju mlade države i da se sa njima identificiraju stotine tisuća ljudi".

Tone Vogrinec (nekadašnji skijaški izbornik):
"Želio bih da se ostvari bojazan Ćire Blaževića koji je izjavio da bi ispadanje Hrvatske s prvenstva u Portugalu bila za njih nacionalna katastrofa. Hrvatski su igrači u subotu bili smiješni jer su domoljublje pokazivali prilikom sviranja himne, ali ne i na terenu.Naši su momci drukčiji i imaju veliko srce, mislim da će brzo zaboraviti na tremu"

Manica Ambrožič (televizijska voditeljica):
"Nadam se najboljem scenariju i držim palčeve našim nogometašima. Naša momčad ima čarobnu moć u odlučujućim dvobojima.

Jan Plastenjak (pjevač zabavne glazbe):
"U subotu sam prekinuo snimanje spota kako bih gledao utakmicu.Oduševljen sam pozitivnim emocijama u našoj reprezentaciji koje ih uvijek odvedu u pobjedu protiv većih takmaca. Vjerujem da će Hrvati izgubiti. Antipatični su mi jer se ponašaju superiorno. Zato bi bilo lijepo da im damo lekciju".

Iztok Čop (veslač):
"Ne usuđujem se prognozirati ishod i ne osjećam u sebi neki velik nacionalni naboj koji na javnost prenose medijski izvještaji. Naši će uspjeti ako budu održali disciplinu u igri. Razlika je samo u tome da oni ne smiju izgubiti, a mi nemamo što izgubiti. Bude li kiša i mokar teren, naše šanse su veće, kaže Čop".

Pročitajte više