Lino Červar: Hrvatsku ću napustiti samo ukoliko moram bježati

IZBORNIK hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar odnedavno se povezuje s preuzimanjem izborničke palice reprezentacije Grčke, nakon što je Goran Perkovac odbio produljiti ugovor s Grčkim rukometnim savezom, koji mu traje do idućeg ljeta.

Nakon teško probavljenog neuspjeha na proteklom prvenstvu, stvari su se primirile, ali rane nastale poradi prevara, laži i vrijeđanja, Lino kaže, nikad neće nestati.

Lino Červar je u razgovoru za Index napomenuo kako mu jednostavno nije jasno zašto se javnost i novinari uzbude kada se pojavi vijest o njegovu odlasku, a godinama mu se podmeće, otkida glava nakon poraza, i blati (slučaj Ante Kostelića).

"Tu jednostavno nešto nije u redu, ne postoji sinergija. Stalno me se blati, smjenjuje, vrijeđa, a onda nakon što se pojavi vijest o mom mogućem odlasku, oglasi se uzbuna i, kao, sve interesira budućnost Lina Červara." - reći će Lino Červar.

Naravno, uvijek će postojati ljudi koji će voljeti i vjerovati u lik Lina Červara, kao i oni koji će mu podmetati i rušiti, tako je bar uvijek bilo i uvijek će biti. Na sreću onih koji ga podržavaju, Lino Červar ne namjerava usprkos svemu napustiti izborničko mjesto, a otići će, kaže, jedino prisilno.

"Istina je kontaktirao sam sa nekoliko reprezentacija, ali na tome je ostalo. Naravno da ću ostati na mjestu izbornika Hrvatske i to sve dok ja o tome odlučujem. Otići ću samo ukoliko moram bježati, ukoliko me bezobrazno potjeraju."- napomenuo je trener hrvatske rukometne reprezentacije za Index.

V.B.
Foto: M.P.

Pročitajte više