Rukomet

Červar se četvrti put vratio u PPD Zagreb. Ovaj put nije u ulozi trenera

Foto: Borna Filić/PIXSELL

RUKOMETNI klub PPD Zagreb je u svoje redove doveo hrvatskog izbornika Linu Červara. On nije preuzeo ulogu trenera, već poziciju stručnog savjetnika za sportska pitanja i struku.

Červar će biti zadužen za sve klupske selekcije, a ne samo seniorsku.

"Moramo raditi više nego drugi jer nemamo njihove platne mogućnosti, ali moramo imati više strasti, posvećenosti i ambicije u radu s mlađim dobnim skupinama. Mi moramo stvarati igrače. Stoga ću pokušati da svojim utjecajem prije svega prenesem iskustvo, svoje vizije i ideje. Pokušat ću dati sve od sebe da utječem i pratim te usmjeravam trenere svih dobnih kategorija", rekao je Červar, koji je u tri navrata bio trener PPD Zagreba.

Podsjetimo, hrvatski prvak je prije skoro dva tjedna dobio novog trenera Vladu Šolu nakon što je s klubom sporazumno raskinuo ugovor Igor Vori zbog lošeg ulaska u sezonu.

Na njegovih pet poraza nadovezao se Šolin debi u kojemu je Zagreb na gostovanju u Barceloni poražen s 18 pogodaka razlike.

Danas rukometaši Zagreba u vrlo važnom susretu petog kola Lige prvaka dočekuju Celje. Slovenci su također bez pobjede iz četiri kola kao i hrvatski predstavnik u Ligi prvaka, stoga su velikim regionalnim rivalima u ovoj utakmici bodovi od velike važnosti.

Susret je na rasporedu od 20:45 u Areni Zagreb.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više