Lippi: Amauri bez nastupa za Italiju na SP-u

IZBORNIK talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi posjetio je u srijedu trening Juventusovih nogometaša u Vinovu. Ondje je ručao s Juveovom momčadi i raspitao se o zdravstvenom stanju svojih reprezentativaca, te osobno porazgovarao s njima.

Ono što je zanimalo talijanske novinare je kakav je status Amaurija, brazilskog napadača Juventusa koji je na putu da postane talijanski državljanin. Na pitanje hoće li se za Amaurija naći mjesto među putnicima za Južnoafričku Republiku, Lippi je ponudio prilično jasan odgovor:

"Svi se nadaju pozivu za reprezentaciju, ali Amauri mora prvo postati Talijan, jer ja mogu uzeti u obzir samo talijanske igrače. Ovdje sam jer sam želio pratiti napredak talijanskih igrača, kao i stanje onih ozlijeđenih. Pogledat ću pozorno sve utakmice do kraja sezone i onda odabrati najbolje", rekao je Lippi, koji je kratko potom komentirao i nadolazeći veliki derbi 21. kola Serije A između dva vodeća kluba prvenstvene ljestvice Intera i Milana.

"Nakon derbija stvari će u borbi za "scudetto" biti malo jasnije." Inter nakon 20 odigranih utakmica ima 46 bodova na kontu, šest više od Milana, ali uz utakmicu više.

Pročitajte više