Lippijeva budućnost bit će poznata prije SP-a

HOĆE li Marcello Lippi ostati izbornik talijanske nogometne reprezentacije i nakon ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, bit će poznato najkasnije do kraja svibnja.

Potvrdio je to u ponedjeljak predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Giancarlo Abete.

"U potpunosti smo fokusirani na zajednički cilj, a to je obrana naslova svjetskih prvaka. Štoviše, Lippi je već u Južnoafričkoj Republici, gdje trenutno pomaže na radnom sastanku koji je organizirala Međunarodna nogometna federacija", rekao je Abete.

"A što se tiče vremena nakon SP-a, o tome ćemo Lippi i ja razgovarati i dogovoriti se prije početka natjecanja u JAR-u. U svibnju ćemo postići sporazum i svi će znati što će se dogoditi nakon SP-a", dodao je prvi čovjek talijanskog nogometa.

61-godišnji Lippi je predvodio Azzurre do naslova svjetskih prvaka prije četiri godine u Njemačkoj, nakon čega je napustio klupu. Vratio se, međutim, nakon dvije godine, zamijenivši Roberta Donadonija, i uspješno odradio kvalifikacije za nastup u JAR-u, gdje će Italiji u skupini F suparnici biti Paragvaj, Slovačka i Novi Zeland.

Pročitajte više