hrvatska na euru

Livaković: Nismo ni mi Španjolcima bili prvi izbor

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija u ponedjeljak u Kopenhagenu igra osminu finala Europskog prvenstva protiv Španjolske.

Na današnjoj redovnoj press-konferenciji bili su Dominik Livaković i Josip Juranović, koji su govorili o dojmovima s utakmice protiv Škotske te o onome što ih čeka u ponedjeljak.

"Bilo je jako teško nakon one prve dvije utakmice, ali pobjeda protiv Škotske nas je napunila samopouzdanjem i sad je puno bolje. Diglo nas je to jako i vjerujem da ćemo biti još bolji", rekao je Livaković i nastavio:

"Španjolska je odlična reprezentacija. Imaju dosta mladih igrača, dobrih igrača, dobro igraju, dobar presing imaju. Ne trpe kad protivnik drži loptu u nogama. Mislim da ih možemo učiniti nervoznima u prvih pola sata. Tu je naša šansa. Stvorili su dosta prilika u ove dvije prve utakmice, ali ih nije išao gol. Nadoknadili su sve protiv Slovaka. Nisam se čuo s Danijem, ali vidio sam što je objavio. Sigurno ćemo se čuti ovih dana, ali siguran sam da nismo ni mi njima bili baš prvi izbor. Skakali su na tribinama kad je Poljska izjednačila."

Spomenuo transfer iz Dinama

Hrvatskoga golmana pitali su razmišlja li o transferu.

"Planovi su mi trenutno vezani za reprezentaciju. Ne zamaram se transferom, mislim samo na Euro. Poslije ćemo vidjeti. Trebamo sjesti s Dinamom i s mojim ljudima. Ja sam igrač Dinama, Zagreb je divan grad i nećemo ništa siliti. Ne treba sad ni razmišljati o tome", kazao je. 

Nakon njega pred kamere je sjeo Josip Juranović, koji je odlično odradio posao na desnom boku umjesto Šime Vrsaljka.

"Nije bilo treme. Iskreno, veću tremu imam ovdje nego na terenu. Šime je prije svega jako dobar prijatelj. Prije utakmice mi je dao par savjeta i rekao mi kako zaustaviti njihova lijevog beka. Poslije utakmice mi je čestitao", rekao je Juranović i dodao:

"Gledali smo ih svaku utakmicu jer smo imali dosta vremena, pa sve gledamo. Vidjeli smo sve što smo mogli vidjeti, imali su puno sreće nakon prvoga gola. Kakav gol su dali, nevjerojatno. Bit će jako dobra utakmica."

Pročitajte više