Splićani zabili tri gola Lučkom: Hajduk stigao na minus jedan iza Dinama

HAJDUK je u 12. kolu HNL-a u Kranjčevićevoj svladao Lučko 3:0. Strijelci su bili Tomasov u petoj, Inoha u 60. i Vukušić u 77. Splićani su tako barem na jedan dan došli na minus jedan iza Dinama koji sutra igra s Rijekom.

Splićani su poveli već u šestoj minuti. Anas Sharbini je lijepo prošao tri "domaća" igrača, zatim i vratara i pucao na prazan gol. Lopta je pogodila vratnicu, ali je na nju natrčao Tomasov i pospremio je u mrežu. Splićani su nakon toga smirili igru, više im se nije žurilo što je Lučko pokušalo iskoristiti preko Kovačevića, Petraka i Raka, no Subašić se nije dao prevariti.

U 26. minuti Anas je bio u odličnoj prilici, išao je sam na Kovačića, ali vratar Lučkoga skida njegov udarac. U 40. minuti nakon lijepe akcije Hajduka tukao je Brkljača, no ponovo Kovačić odlično reagira. Bila je to posljednje uzbuđenje u prvom dijelu, a slično je počeo i nastavak. Anas je u 59. lijepo prošao čuvara i tukao iskosa, ali vratar Lučkoga je ponovo siguran i izbija loptu u korner.

Ipak, Kovačić nije mogao sam protiv Hajduka i u 60. minuti gosti dolaze do 2:0. Vuković je ubacio s desne strane, a Masahiko Inoha skače i s pet metara glavom matira Kovačića. Prvi je to pogodak Japanca otkako je ljetos došao u Hajduk. Konačnih 3:0 postavio je Vukušić 13 minuta prije kraja. Anas je povukao kontru i onda dao loptu za Vukušića, a Sinjski dijamant gađa donji kut Lučkoga gola.

Iako se Balakov pribojavao gostovanja kod Lučkoga, Hajduk je ovu utakmicu odradio rutinski i sasvim zasluženo slavio. Pred oko tri tisuće ljudi, od čega gotovo tisuću torcidaša, vrlo raspoložen danas bio je Anas Sharbini koji se nije upisao u strijelce, ali je razigravao suigrače i bio vrlo probojan. Splićani su ovom pobjedom došli na samo minus jedan iza najvećeg rivala i tako stavili dodatni pritisak na leđa Dinama. Hoće li ova razlika i ostati znat ćemo sutra nakon utakmice Dinama i Rijeke na Maksimiru.

Inter je u prvoj utakmici 12. kola svladao Zagreb 3:1. Domaćini su poveli preko Budimira u 23. minuti, ali početkom drugog dijela zagrebaši izjednačuju na 1:1. Da bodovi ostanu u Zaprešiću pobrinuli su se Šarić u 73. i Gulić tri minute kasnije.

Pročitajte više