Hajduk zaustavljen u Parku mladeži: Agresivni splitovci pomrsili račune Bijelima

U POSLJEDNJOJ utakmici šestog kola HNL-a u Parku mladeži između Splita i Hajduka nije bilo pobjednika - završilo je 1:1. U drugoj minuti golom Tomasova poveli su Bijeli, ali samo dvije minute kasnije Crveni su izjednačili.

Atmosfera uoči splitskog derbija pumpala se čitav tjedan, a igrači jedne i druge momčadi žestoko su krenuli od prve minute. Bilo je tijekom svih 90 minuta pregršt grubih prekršaja uglavnom sa strane domaćina, kojima je glavni arbitar Bruno Marić podijelio tri žuta kartona.

Nisu se svi gledatelji niti smjestili na dupkom ispunjenim tribinama, a Hajduk je već poveo. Prva akcija na utakmici, Anas Sharbini je s 20-ak metara tukao, domaći vratar Andrija Vuković odbio je loptu, a natrčali Marin Tomasov ju posprema u mrežu, na oduševljenje većine prisutnih. Euforija ipak nije dugo potrajala...

Praktički iz prvog protuudara Split je izjednačio. Kapetan Bijelih Srđan Andrić loše je procijenio let lopte koju je spremno dočekao Romano Obilinović i lobom matirao Subašića. Nakon toga Hajduk je "nestao" s terena.

Split je u potpunosti preuzeo inicijativu, a Hajduka je dvama briljantnim intervencijama spasio Danijel Subašić. U 15. minuti Erceg je pobjegao obrani Bijelih, driblingom izbacio Maloču, ali u situaciji jedan na jedan Subašić je reagirao briljatno i spriječio vodstvo Crvenih. Pet minuta kasnije oči u oči sa Subašićem našao se Rebić, ali opet je vratar Hajduka bio uspješniji.

Dvije situacije na štetu Bijelih: Nedosuđen jedanaesterac na Ahmadu i poništen gol Lendrića

Bijeli su se do kraja poluvremena probudili, a najizgledniju prigodu imali su u 35. minuti. Ahmad Sharbini pobjegao je Križancu i pao poslije duela s Vukovićem, a Marić je dosudio prekršaj za Split. Tribine su poludjele, izgledalo je kao da je daruvarski sudac pogriješio, ali uzalud protesti - na poluvrijeme se otišlo s 1:1.

U nastavku se igra sasvim razvodnila, a najbolju prigodu za vodstvo Hajduk je propustio u 74. minuti. Velimir Vidić izgubio je loptu, Ahmad je s pet-šest metara mogao birati gdje će pucati, ali Vuković je uspio odbiti njegov udarac u korner.

Krasimir Balakov posegnuo je za promjenama, a baš su igrači s klupe donijeli mu gol za 2:1, koji je Marić na signalizaciju pomoćnika poništio. Slobodan udarac s 20 metara za Hajduk je izveo Vuković, a lopta se odbila u korner. Iz kuta ubacuje Vuković, a Lendrić petom pogađa za kratkotrajno ludilo na stadionu.

Ostalo je 1:1 čime je Split zaustavio Hajdukovu seriju od tri uzastopne pobjede. Bijeli su se vratili na drugu poziciju, ali će derbi s Dinamom dočekati s pet bodova zaostatka dok je Split s devet osvojenih bodova skočio na osmo mjesto.

Početni sastavi:

SPLIT: Vuković - Marčić, Križanac, Vidić, Budiša - Šimić, Vitaić - Obilinović, Rebić, Erceg - Čop

HAJDUK: Subašić - Inoha, Andrić, Maloča, Lima - Tomasov, Brkljača, Luštica, Kukoč - An. Sharbini - Ah. Sharbini

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Pročitajte više