Mamić: Sve je ovo farsa, Modrićev iskaz je divan

Foto: Index

ZDRAVKO MAMIĆ izašao je iz sudnice nakon posljednjeg ročišta na Županijskom sudu u Osijeku gdje je danas svjedočio Luka Modrić.

Mamić je prokomentirao današnje ročište na kojem je i sam imao priliku ispitati Modrića.

"Sve je to gnjusna predstava", rekao je Mamić. 

 

"Luka je promijenio iskaz, rekao je istinu. Temeljito je pričao o našem odnosu, građanskom ugovoru mene i njega. Pričao je da sam ulagao u njega. Zašto pričate samo o jednoj rečenici? Ovo danas je 68. svjedok. Jednu jedinu rečenicu nisu rekli u korist optužnice. To je jedna velika farsa".

"Ja sam bio investitor dok nisam bio u Dinamu. Potpisao sam ugovore sa 100-injak igrača na kojem sam potrošio 10 000 maraka. Zašto je krimen ako sam dobio novac? Prije mene je bila praksa... Tu sam u zatvoru s pokojnim Novalićem potpisivao ugovor o dolasku Pranjića. Znate i primjer prelaska Kranjčara u Hajduk, da su to Štimac i Pašalić dobili svoj dio od prodaje u inozemstvo. To je krimen samo jer je to Zdravko Mamić".

"Luka je čestit čovjek. Nije mu ugodno da se pojavljuje u sudskoj parnici, ipak je trostruki prvak Europe. On je htio da to bude na civilizirani način".

Objasnio je Mamić i pojedinosti oko ugovora s Modrićem. 

"Jedno je privatni odnos koji je reguliran građanskim ugovorom između Luke Modrića i Zdravka Mamića kao civilnih osoba. Onda u sredini imate ugovor između Luke Modrića i Dinama i na kraju imate odnos gdje Luka i ja rješavamo podjelu onoga dijela koji je Luka dobio temeljen ugovora s Dinamom i raskidamo naš građanski ugovor. Dakle, za početak imate naš odnos privatni, onda imate Dinamo i Luka i onda imate završetak našeg privatnog odnosa", objasnio je Mamić.

Dodao je i da je Modrić vrlo jasno rekao kako je potpisao dva profesionalna ugovora i dva pripadajuća ankesa koja su govorila o podjeli transfera i "isto tako je na predočenje Uskoka rekao, a to je istina, da je potpisao još jedanput, tri dana nakon što je Dinamo potpisao s Tottenhamom ugovor 26. travnja, sporazumom u kojem je precizirana podjela u finacijskim omjerima između nega i Dinama". "A onda smo 8 lipnja 2009. kada on igra u Totenhamu mi utanačili naš građanski ugovor", kazao je Mamić rekavši da bi on, da je Luka Modrić, zagrmio onog časa kada bi Zdravko Mamić završio u zatvoru.

"Luka je čestit čovjek", kazao je Mamić dodajući kako je sav porez na dio koji je Luka Modrić dobio od Dinama plaćen jednokratno od strane Modrića. Novinarima je usput zamjerio da inzistiraju na detaljima zapitavši ih zašto ne mogu podnijeti činjenicu da je on čestit i pošten čovjek. 

Suđenje se nastavlja u srijedu saslušavanjem novih svjedoka.

 

 

 

 

 

Pročitajte više