Varaždinci nadigrali Moldavce i izvukli odličan rezultat za uzvrat

NOGOMETAŠI Varaždina u prvoj utakmici drugog pretkola Europa lige u Tiraspolu su s Iskrom-Stal odigrali 1:1.

Ispunile su se obje želje Samira Toplaka - trener Varaždina poželio je da njegova momčad u Moldaviji ostane neporažena i da zabije pogodak, kako bi si olakšali posao u uzvratu koji se idući četvrtak igra u baroknom gradu.

Budući da nisu imali puno informacija o svom protivniku, Toplak je najavljivao da će na stadionu Sheriffa krenuti s nešto zatvorenijom varijantom. Ipak, od prve minute Varaždinci su preuzeli inicijativu i bili dominantni, što im se vrlo brzo isplatilo.

U 12. minuti ispred domaćeg vratara Melenčuka našlo se desetak igrača, najprisebniji je bio Mario Sačer koji je odlično uposlio Tkalčića, a ovaj lakoćom zabio za vodstvo Varaždinaca. Nisu igrači našeg predstavnika tu stali, nastavili su pritiskati domaćine, a nakon što Glavina nije uspio povećati prednost, u 17. je minuti stiglo izjednačenje.

U jeku varaždinskih napada Moldavci su izjednačili. Tukao je Gorodeči, Krklec loše reagira i odbija loptu na koju natrčava Ponomar i izjednačava rezultat. Do kraja poluvremena jedni i drugi stali su na loptu, a Varaždinci su uzalud tražili najstrožu kaznu u 35. minuti, kada je Šimek srušen na rubu šesnaesterca.

Glavica propustio osigurati treće pretkolo

Sve dvojbe oko prolaska u treće pretkolo mogao je u prvoj polovici nastavka riješiti mladi Dejan Glavica. Prvo mu je u 60. minuti Melenčuk obranio čisti zicer, a osam minuta kasnije, nakon nove kombinacije sa Šimekom, Glavica je promašio prazna vrata zbog čega ga je iziritirani Toplak zamijenio Golubarom.

Do kraja susreta razgoropadili su se Moldavci, ali pokazali su, baš kao i Varaždinci, veliku nepreciznost. Najbliže golu bili su u 77. minuti kada je Zacon pogodio prečku, ali sreća im se ipak osmjehnula u posljednjim trenucima, kada je Golubarov šut umjesto u mreži završio na gredi njihova gola.

Pročitajte više