Liverpool će ipak braniti naslov prvaka Europe?

GLAVNI Liverpoolov operativac Rick Parry uputio je apel UEFI da njegovom klubu omogući pravo da brani naslov u novoj sezoni Lige prvaka, iako engleski klub to nije ostvario plasmanom u engleskom prvenstvu.

Nakon večerašnje utakmice i ozračja na stadionu Ataturk apeliram na UEFU da razmisli o uvrštenju Liverpoola u ždrijeb Lige prvaka. Držim da cijeli svijet podržava naš zahtjev, kazao je Parry.

Taj zahtjev je čak podržao i Milanov trener Carlo Ancelotti, koji je izjavio kako je Liverpool osvajanjem naslova zaslužio posebnu
pozivnicu jer bi Liga prvaka bez stvarnoga prvaka bila besmislena.

Po sadašnjim pravilima Lige prvaka dopušteno je natjecanje za maksimalno četiri kluba iz jedne zemlje, a Liverpool je bio tek peti u engleskom prvenstvu, iza Chelsea, Arsenala, Manchester Uniteda i Evertona. Očekuje se da će Izvršni odbor UEFE na sastanku u Manchesteru 16. lipnja raspravljati o uvrštenju Liverpoola.

Dobra vijest za Liverpool jest što su i predsjednici FIFA i UEFA Sepp Blatter i Lennart Johansson prije finala izričito kazali kako će engleskom klubu biti omogućen nastup u slučaju pobjede.

Pročitajte više