Liverpool Echo: Bišćanovo svjetlo na kraju tunela

LIVERPOOLSKI list Liverpool Echo objavio je opsežan  intervju s hrvatskim veznjakom Igorom Bišćanom, koji ovih dana u legendarnom klubu s Anfielda proživljava "drugu mladost".

Bišćan, koji je odigrao ključnu ulogu u pobjedi Liverpoola nad Deportivom u Ligi prvaka, kao i nad Middlesbroughom u engleskom Liga kupu, čini se zadovoljan nakon četiri godine boravka u klubu.

Bivši menadžer Gerrard Houllier forsirao je Bišćana na obrambenim pozicijama, a crveni karton koji je prošle sezone dobio u utakmici protiv Marseillea, u kojoj je Liverpool ispao iz Kupa UEFA, zapečatio je njegovu sudbinu pod Houllierom.

No, dolaskom novog trenera Rafaela Beniteza Bišćan je proigrao na mjestu srednjeg veznog, što mu je itekako leglo. Intervju s Bišćanom objavljen u Liverpool Echou objavljen je pod naslovom "Bišćan uživa u svjetlu na kraju dugog, tamnog tunela", a iz njega vam donosimo nekoliko najzanimljivijih izjava.

"Bilo bi mi lako sada reći "ovo sam napokon ja", kad sam dobro odigrao nekoliko utakmica. Ali, u isto vrijeme sam svjestan da, ukoliko odigram loše sljedeću utakmicu, neki ljudi će reći da se ništa nije promijenilo." – skromno je započeo Bišćan.

"Želim još poboljšati svoju igru. U zadnje četiri godine igrao sam svugdje osim na svojoj prirodnoj poziciji, ali ne želim to koristiti kao izgovor za svoje loše predstave. Ostaje činjenica da nisam dao ono što sam očekivao od sebe kad sam potpisao za Liverpool." – kazao je Bišćan.

Igor je zadovoljan činjenicom da napokon igra na poziciji koja mu odgovara, što se na kraju krajeva očituje i na rezultatima. Priznao je kako je dolaskom novog trenera bio siguran da će otići iz kluba.

"Znao sam da moram više igrati u sredini ako želim pokazati da vrijedim. Prije 18 mjeseci bio sam vrlo blizu odlasku, ali nešto se dogodilo u zadnji trenutak. Sada svi vide da je ovo moja prirodna pozicija." – dodao je Bišćan, te zahvalio Benitezu što mu je omogućio da pokaže svoju kvalitetu u veznom redu.

Pročitajte više