Liverpool i Chelsea na pragu prolaska, Pršine Rangerse očekuje težak ispit

U ČEVRTOM kolu utakmica po skupinama Lige prvaka neke će se momčadi, poput Liverpoola i Chelsea, ukoliko pobijede, plasirati u daljnje natjecanje. Treneri najboljih europski momčadi za Uefa.com su izjavili što misle o dvobojima i kakav ishod očekuju.

Skupina E

PSV - Milan  

Trener nizozemske momčad Guus Hiddink tvrdi kako njegova momčad u dvoboj s prvoplasiranim Milanom ulazi bez kompleksa manje vrijednosti. Milan je u prvenstvu odigrao s Juventusom 3:1., što je Hiddink komentirao da im u goste dolazi momčad bez slabih strana.

"Milan je jedan od najačih klubova na svijetu, što su dokazali i protiv Juventusa." - kazao je Hiddink.

"Ponavljam kako mislim da će naša posljednja utakmica, ona u kojoj dočekujemo Fenerbahče, bit odlučujuća za nas. Sve što osvojimo u ovoj utakmici bit će nam bonus. Tri boda bila bi odličan uspjeh, ali zadovoljio bih se i s jednim." - dodao je PSV-ov trener.

Ove dvije momčadi posljednji puta su igrale u prošlom kolu Lige prvaka na San Siru, a rezultat je bio 0-0.

PSV ima četiri boda, a jedan više ima Milan, koji u tri utakmice ovogodišnje Lige prvaka još niti jednom nije poražen.

Schalke - Fenerbahče 

U utakmici u kojoj Schalke dočekuje Fenerbahče Nijemci najavljuju pobjedu, jer bi sve ostalo poremetilo njihove nade za osvajanje ovogodišnje Lige prvaka.

Schalke je posljedneplasirana momčad Skupine E, a do sada su poraženi od PSV-a (0:1), dok su s Milanom i Fenerbahčeom odigrali neriješeno. U posljednjem kolu bili su u gostima u Turskoj, gdje su uspjeli osvojiti samo bod u utakmici koja je završila rezultatom 3:3.

"Moramo pobijediti." - kazao je trener Scalkea Ralf Rangnick, te dodao: "Doveli smo se u situaciju u kojoj moramo pobijediti u obje domaće utakmice želimo li napredovati u daljnjem natjecanju."


Skupina F

Rosenborg - Real Madrid

Rosenborg je u gostima u prošlom kolu poražen od Real Madrida rezultatom 4:1. Trećeplasirana su momčad s 3 boda, a 6 bodova imaju Madrižani, dok Lyon ima čak 9 bodova.

U prvoj utakmici Rosenborg je iznenadio povevši na Santiago Bernabeu s 1:0 golom Roara Stranda, dok se Madrid tek u drugom poluvremenu izvlačio golovima Woodgata, Gonzalesa, Helguere i Beckhama. Ipak, tri od četiri gola Madrižani su postigli iz slobodnih udarca, odnosno kornera.

"Ovo je oružje koje bi nam moglo jako puno značiti. Imamo igrače koji su odlični u igri jedan na jedan i možda bi mogli isprovocirati slobodne udarce koji bi nam donijeli prednost." - kazao je prije utakmice David Beckham.


Olympiacos - Lyon

Olympiacos je izgubio sve tri utakmice u ovoj sezoni Lige prvaka, a uz to dočekuje Lyon koji je u se tri utakmice pobijedio.

Ova utakmica im je ključna žele li se uključiti u borbu za plasman u daljnje natjecanje.

"Moramo biti optimistični i pokušati ponoviti igru kakvu smo pokazali protiv Lyona u Francuskoj. Igramo dobro, ali izostali su pozitivni rezultati. Smatam da nula bodova, koliko sada imamo nikako ne zaslužujemo." - kazao je Olypiacosov trener Trond Solided.

"Samo su se dva tima koji su imali nula bodova, kao uspjeli plasirati dalje. Sve dok postoji matematička  računica - mi ćemo se boriti. Jedini cilj nam je - pobijediti Lyon." - zaključio je Solided.

Posljendnju utakmicu presudio je Lyonov Sidney Govou, koji je u 89. minuti postigao pobjednički pogodak za 2:1.


Skupina G

Liverpool - Anderlecht 

U Skupini G Liverpool je na drugom mjestu, a dijeli bodove s prvoplasiranim Chelsea. Anderlecht je sve tri utakmice izgubio, a posljednji njihov susret završio je rezultatom 1:0 za "Redse".

Ukoliko Liverpool pobijedi Anderlecht teoretski bi se plasirao u viši rang natjecanja.

"Ako pobijedimo Anderlecht bit će to velik korak prema naprijed, a tek ćemo tada razmišljati o tome jesmo li se kvalificirali ili ne." - kazao je Rafael Benitez, prošlogodišnji osvajač Lige prvaka.

"Čast nam je igrati protiv najbolje momčadi u Europi. Bit eć teško postići rezultat, ali siguran sam da će moji igraći dati sve od sebe." - rekao je Anderlechtov trener Frank Vercauteren.

Betis - Chelsea

Chelsea je prvoplasirana momčad Skupine G, a u prošlom su kolu savladali Betis s visokih 4:0.

Betis dočekuje momčad koja ove sezone dominira u engleskom Premiershipu, a njihov trener Llorenc Serra Ferrer očekuje spektakularnu utakmicu.

"Svi navijači trebali bi shvatiti ovaj meč kao veliku zabavu. Pobijedimo li, bit će to veliko iznenađenje. Igrači su optimistični, a iako je momčad u lošem ciklusu sigurni smo da to možemo promijeniti." - kazao je Betisov trener.

"Trebamo se sjetiti utakmice u Londonu u kojoj su počeli vrlo dobro, čak bolje od nas i stvarali nam mnoge probleme." - kazao je Jose Mourinho i dodao: "Najvažnije se plasirati u daljnje natjecanje. Učinimo li to sada ili u posljednjoj utakmici, nema razlike."


Skupina H

Artmedia - Rangers 

Artmedia je drugoplasirana momčad Skupine H s 4 boda, koliko imaju i Rangersi. U posljednjoj utakmici Artmedia je na Inbroxu "odnijela" bod Pršinom klubu, a u ovoj utakmici očekuju sva tri boda.

Podsjetimo, Artmedia je ove sezone već iskusila kako je to pobijediti momčad iz Glasgowa, kada su u kvalifikacijama pobijedili Celtic rezultatom 5:0.

"U utakmicu ulazimo puni samopouzdanja i s namjerom da ih pobijedimo. Raspoloženje u svlačionici je odlično i nadamo se da će se to odraziti na našu igru." - kazao je trener Artmedie Vladimir Weiss.

Iako su favoriti u ovoj utakmici, Rangersi ove sezone imaju problema i u domaćem prvenstvu.

"Ova utakmica daje nam šansu da popravimo stvari i krenemo uzlaznim putem. Marljivo radimo što nam daje nadu da ćemo ostati u Europi i poslije Božića." - kazao je trener Rangersa Alex McLeish.

Inter - Porto

Interu u goste dolazi Porto, koji ih je ove sezone jedini pobijedio. Međutim Inter je prvoplasirana momčad Skupine H, dok je porto na začelju s jedinim bodovima iz upravo te utakmice u kojoj su slavili s 2:0.

Inter je tada postigao jedan auto gol (Marco Mateazzi), da bi Benni McCarhey u 35. minuti postavio konačan rezultat.

"Tada nismo imali sreće u Portu jer smo za oba gola sami krivi." - kazao je Interov trener Roberto Mancini te dodao: "Znamo da će to biti teška utakmica i da ćemo morati dati sve od sebe kako bi pobijedili."

S.H.

(Foto: )

Pročitajte više