Liverpool i Manchester United ispali iz engleskog Liga Kupa

PROŠLOGODIŠNJI finalisti engleskog nogometnog Liga Kupa Liverpool i Manchester United ove su sezone posrnuli već u četvrtom kolu ovog natjecanja.

Branitelj naslova, Liverpool izgubio je na Anfieldu pred 34.000 gledatelja od Boltona 2:3. Strijelci za goste bili su Jardel (4), Jaj-Jay Okocha (79) i Djorkaeff (90-11m), dok su pogotke za "Redse" postigli Murphy (669 i Šmicer (88).

Crveni vragovi su s rezervnim sastavom poraženi na gostovanju protiv bivšeg premirligaša West Bromwich Albiona 0:2. Pogotke za WBA postigli su Bernt Haas (6) i Scott Dobie (56), a pobjeda domaćina mogla je biti i uvjerljivija da Jason Koumas u 24. minuti nije zapucao jedanaesterac.

Lider englskog prvenstva, Chelsea pobijedio je Reading 1:0 pogotkom Jimmya Floyda Hasselbainka u 57. minuti.

Tottenham Hotspur je porazio Manchester City 3:1, a strijelci su bili Anderton (9), Postiga (30) i Kanoute (90),a za City Fowler (80).

Plasman u četvrtfinale osigurala je i Aston Villa pobjedom 3:0 protiv Crystal Palacea. Golove su postigli Kit Symos (22-autogol), Gavin McCann (70) i Juan Pablo Angel (79).

Najneizvjesnije je bilo u Middlesbroughu, gdje su istoimeni domaćin i Everton odigrali 120 minuta bez pogodaka. Pitanje pobjednika rzriješeno je nakon kaznenih udaraca u kojima je Boro slavio 5:4.

(Hina) dl

Pročitajte više