Liverpool moćan kao 2005.


SEDAM najboljih već uživa u zvjezdanom statusu četvrtfinalista Lige prvaka, a tko će zatvoriti krug osmorice veličanstvenih saznat ćemo večeras, kada će na Giuseppe Meazzi snage odmjeriti Inter i Liverpool.

> Mancini: Fanatična publika će nas nositi do pobjede protiv Redsa!

Liverpool, prošlogodišnji finalist ima velikih 2:0 iz prvog dvoboja na Anfieldu i samim time bliže je prolasku, međutim Nerazzuri su spremni za iznenađenje. Prošli vikend proslavili su stogodišnjicu kluba i složni su kako bi najljepši poklon klubu bio eliminacija Redsa.

Međutim, Mancini je svjestan kako se nalazi u velikim problemima. Naime, posebno je uočljiv deficit u obrambenoj liniji gdje će nedostajati Walter Samuel, Ivan Cordoba i Maxwell, zbog ozljeda, te Marco Materazzi zbog crvenog kartona na Anfieldu.

Upravo zbog deficita raspoloživih igrača, Mancini razmišlja o 3-4-3 formaciji pa bi tako uz Ibrahimovića i Cruza u napadu zaigrao i Argentinac Hernan Crespo: "Bit će jako teško, ali vjerujte mi, pobijedit ćemo 3:0."

"Povratak Ibrahimovića jako je bitan za nas i on je igrač koji može stvoriti razliku. Ali moramo igrati pravu momčadsku igru. Imamo povjerenja u vlastite mogućnosti. Utakmica je pred nama i želimo ostvariti poseban rezultat. Pobjedom i prolazom dalje želimo obilježiti stotu godišnjicu kluba i čestitati navijačima i predsjedniku", dodao je kapetan Intera Argentinac Javier Zanetti.

S druge strane Liverpoolu nedostaje Xabi Alonso pa će u sredinu terena vjerojatno Brazilac Lucas i danski stoper Daniel Agger. Benitez je svjestan da se u Milanu teško može braniti svih devedeset minuta, iako ni to ne bi bilo ništa novo, ali ovaj put ipak najavljuje otvorenu igru.

"Trenutačno smo u dobroj formi te ćemo zbog toga pokušati igrati našu igru i probati postići jedan pogodak. Sve nade polažem u Torresa. U sjajnoj je formi, a cijelo vrijeme pokušava se poboljšati i svi se nadamo će da će zabiti Interu", Benitez je kazao za španjolskog napadača, koji je od prve utakmice ovih rivala zabio već 7 pogodaka.

Liverpool je u posljednje vrijeme zaista u izvanrednoj formi, a u subotu su Redsi svladali Newcastle sa 3:0, pogocima: Pennanta, Torresa i Gerrarda. Izgleda da je pobjeda na Anfieldu bila prekretnica za Liverpool, koji opet djeluje moćno, impozantno, kao i one godine kada je otišao do kraja...

V.B.
Foto:AFP

Pročitajte više