LIGE PETICE

Liverpool na teškom ispitu, Chievo može Juventusu donijeti naslov

Foto: EPA-EFE

DO KRAJA Premiershipa ostalo je još samo pet kola. U igri je još 15 bodova, no puno toga znat će se nakon današnjih utakmica u kojima Manchester City gostuje kod Crystal Palacea (15:05), a Liverpool na Anfieldu dočekuje Chelsea od 17:30 sati.

Rezultati by SofaScore

Nevjerojatno, ali ove momčadi igrale su prije točno pet godina kad je Steven Gerrard pao i prepustio naslov Cityju. No danas su okolnosti puno drukčije i Kloppova momčad djeluje sigurno, iako će protiv Hazarda i društva imati jako težak zadatak.

To je jedini derbi koji će Liverpool odigrati do kraja prvenstva, dok Manchester City ima osjetno teži raspored. Nakon utakmice s Palaceom, City u srijedu hvata 0:1 iz prve utakmice protiv Tottenhama, a tri dana kasnije protiv istog protivnika igra u prvenstvu. Strašno teških deset dana City završava u srijedu, 24. travnja na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda.

Posao bi im, kao i 2014. godine, mogao olakšati Sarrijev Chelsea koji se bori za Ligu prvaka. Ako Liverpool danas ne pobijedi, City će biti veliki favorit za naslov unatoč lošijem rasporedu.

Serie A

Juventus je jučer u kombiniranom sastavu izgubio u gostima kod SPAL-a 2:1 nakon što je vodio na poluvremenu pa je odluku o naslovu odgodio za sljedeći vikend i veliku utakmicu protiv Fiorentine. No Juve bi već večeras mogao do osmog uzastopnog naslova prvaka, ali za to će mu trebati pomoć Chieva koji ne smije kod kuće izgubiti od Napolija. Juventus trenutačno ima 20 bodova više od Napolija koji bi s remijem ili porazom i matematički prepustio Juventusu titulu.

Rezultati by SofaScore

Bundesliga

Nakon što je u prošlom kolu pregazio Borussiju s 5:0, Bayern je nakon subotnjih utakmica opet iza momčadi iz Dortmunda, ali uz utakmicu manje. Nju će Kovačeva momčad odigrati danas u 15:30 sati u Düsseldorfu protiv Fortune koja je odavno osigurala ostanak i potpuno rasterećeno dočekuje branitelja naslova.

U prvoj utakmici ove sezone na Allianz Areni Fortuna je senzacionalno došla do boda hat-trickom Lukebakija. Susret je završio 3:3.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više