Liverpool potpisao 16-godišnjeg Šveđanina

LIVERPOOL je potpisao ugovorom sa 16-godišnjim švedskim napadačem Astritom Ajdarevicem, jednom od zvijezda švedske U17 reprezentacije.

Ajdarevic je nedavno bio na probnom roku na Anfieldu i izgleda da su čelnici Redsa bili više nego zadovoljni s obzirom da su njegovom matičnom klubu Falkenburgu pristali isplatiti prilično visoku odštetu -  između 2 i 3,5 milijuna eura. Taj iznos možda sam po sebi i ne zvuči toliko impresivnim s obzirom na puste milijune kojima se danas veliki klubovi neosnovano razbacuju, ali kad se uzme u obzir da se radi o jednom vrlo mladom i gotovo nedokazanom igraču, mora se priznati da Liverpool visoko cijeni njegove sposobnosti.

"Ovo je najveći transfer kojeg sam ikad ostvario. Vrlo je to rijetko za igrača njegove dobi, uistinu impresivno. Morali smo se malo natezati, ali sve u svemu uživao sam poslovati s Liverpoolom i mislim da će obje strane profitirati", izjavio je predsjednik Falkenburga Lars-Eric Nilsson.

Točan honorar koji će Ajdarevic primiti još nije obznanjen, a uvelike će ovisiti i o njegovim budućim izvedbama u klubu, no po nekim prognozama, ovaj bi mladić uskoro mogao vrijediti i do 10 milijuna eura.

Iz uprave je Liverpoola danas stigla i potvrda da su doveli mladog Argentinca Emiliana Insuau. Insua je došao na posudbu iz Boca Juniorsa, a na Anfieldu će ostati 18 mjeseci, prenosi Eurosport.

"On je izvrstan mladi igrač i mislim da ima puno potencijala", izjava je kojom je Insuain dolazak popratio Rafa Benitez.

Zanimljivo je da su ovakva dva nova igrača osvanula na Anfieldu samo dan nakon što se Benitez javno potužio da mu se ne sviđa što klub ne ulaže dovoljno u mlade talente.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više