LIGE PETICE

LIVERPOOL - WOLVES 1:0 Mane zabio za novu pobjedu i +13 ispred Leicestera

Foto: Getty Images / Guliver Image

LIVERPOOL je vezao 50. utakmicu bez poraza na Anfieldu. Lider Premiershipa svladao je Wolverhampton 1:0 u 20. kolu i povećao prednost nad Leicesterom na 13 bodova, uz utakmicu manje. 

Redsi su bez ozlijeđenog Dejana Lovrena slavili u teškoj utakmici golom Sadija Manea u 42. minuti i produžili nevjerojatnu seriju od 50 utakmica bez poraza na Anfieldu te 36 u Premiershipu.  

Virgil van Dijk je sjajnom dugom loptom pronašao Adama Lallanu, a on je ramenom asistirao za Manea koji je s lijeve strane zabio na prvu vratnicu za vodstvo. Sudac Anthony Taylor provjeravao je uz VAR je li bilo igranja rukom ili zaleđa, ali ništa od toga pa je gol priznat.

Gosti su se uglavnom branili u prvom poluvremenu, ali iz prvog pravog pokušaja izjednačili su u trećoj minuti sudačke nadoknade. Nakon odlične akcije i ubačaja s desne strane Pedro Neto je poslao loptu u donji lijevi kut za velikih 1:1 i šok na stadionu.

Međutim, Taylor je opet pozvao VAR, a gol je poništen zbog milimetarskog zaleđa u začetku akcije. 

U drugom dijelu Liverpool je imao kontrolu nad utakmicom, ali kako nije uspio zabiti za 2:0, pred kraj je pao zbog umora, a gosti su nanizali nekoliko odličnih prilika za izjednačenje.

Ipak, Joti je udarac s desne strane kaznenog prostora obranio Alisson, dok su Moutinho i Saiss obećavajuće situacije s ruba šesnaesterca pretvorili u teško napucavanje lopte na tribine stadiona. 

Liverpool je ostvario 18. pobjedu u 19 utakmica ove sezone u Premiershipu, uz jedan remi, te je na najboljem putu da donose titulu u grad Beatlesa prvi put u posljednjih 30 godina. 

 

Pročitajte više