Liverpoolov gol za finale Lige prvaka ipak neregularan?

LIVERPOOLOV gol koji je u 4. minuti zabio Luis Garcia je neregularan. Tako tvrdi komentator britanskog Skya Andy Gray, koji je do ovog zaključka došao temeljem analize gola provedene pomoću kompjuterskog programa razvijenog iz izraelske raketne tehnologije.

"Ako je linijski sudac bio u ravnini gol linije, tada je lopta trebala biti 30-60 centimetara iza linije da bi ju on vidio." - tvrdi Gray te dodaje: "Naša kompjuterska animacija pokazuje da lopta nije bila iza gol linije i linijski je sudac nagađao. Nije bio gol!"

Međutim sudac Roman Slysko koji je "presudio" Chelseau tvrdi da je dobro vidio i presudio.

"Vjerujem da je moja odluka bila ispravna. Moja prva indicija, pri kojoj i dalje ostajem, jest ta da je bio gol. Sto posto sam siguran. Vidio sam to jasno, i bio sam adekvatno pozicioniran za procjenu situacije. Međutim, budući da je bila vrlo komplicirana situacija, pod takvim okolnostima imate svega nekoliko stotinki sekunde da reagirate. U nogometu će uvijek biti takvih situacija." - objašnjava  Slysko.

Neposredno prije dvojbenog gola dogodio se još jedan incident u kojem su se našli Petr Cech i Milan Baroš, a koji je mogao rezultirati penalom. Chelseain golman Cech kaže kako je njegov sunarodnjak šutirao loptu i zaletio se u njega, nakon čega je Baroš završio na podu. Prema njegovu mišljenju ta situacija nije bila za 11-erac.

Baroš se naravno s tom ocjenom ne slaže, te kaže kako je sudac trebao svirati jedanaesterac. "Naletio je na mene. Mislim da čak nije ni dodirnuo lotu. No, to sad nije ni bitno." - opisao je Baroš svoje viđenje spornog momenta igre.

Bilo kako bilo, Liverpool je izborio prolaz u finale, a rasprava na ovu temu sigurno će biti još. I bez ovoga, u nogometu je bilo sijaset situacija u kojima bi kratki pregled snimke olakšao sucu da popravi dvojbene odluke ili da ih barem potvrdi.

No, dok se u nogometno suđenje ne uvede pomoć u obliku svojevrsnog video nadzora, navijačima ostaje da prihvate sudačke odluke, kave god one bile.

Pročitajte više