SUPERLIGA

Liverpoolovi navijači pokopali klub: ''Srami se''

Foto: Carl Recine/Reuters

DVANAEST bogatih europskih klubova postiglo je u kasnim večernjim satima nedjelje dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

U tom novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United te talijanski Juventus, Milan i Inter. Pozvana su još tri kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača.

Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima.

Ideju su već osudili neki proslavljeni bivši nogometaši, ali i pojedinci iz redova klubova koji bi se u njoj natjecali. Osuda navijača gotovo je unisona, a najnovija reakcija stiže od Liverpoolovih pristaša.

 

Oni su poručili da će maknuti transparente podrške s tribine na kojoj se najžešći navijači kluba okupljaju, a više takvih već se i nalazi pred Anfieldom gdje protestiraju protiv odluke o osnivanju novog natjecanja. Među transparentima koji se ističu nalazi se i onaj koji na crnoj podlozi bijelim slovima pokapa klub, navodeći da je postojao od datuma osnutka 1892. do ove godine, odnosno ove odluke.

Na njoj stoji i poruka klubu: ''Srami se.''

Pročitajte više