LJESTVICA ZA POVIJEST Čilić treći, ispred su samo dvojica najvećih

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAJBOLJI hrvatski tenisač Marin Čilić od danas je i službeno treći igrač svijeta, plasmanom u finale Australian Opena popravio je svoj plasman na ATP ljestvici za tri mjesta te su ispred njega ostali samo velikani Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer.
 
Čilić sada ima 4960 bodova, dok se veliki dvojac izdvojio daleko naprijed. Nadal, kojeg je Čilić svladao u četvrtfinalu u Melbourneu, ostao je prvi s 9760 bodova, dok je Federer koji je u nedjelju obranio naslov na Australian Openu i tako stigao do svog 20. trijumfa na nekom Grand Glam turniru, drugi s 9605 bodova.
 
Iza Čilića su Bugarin Grigor Dimitrov s 4630 i Nijemac Alexander Zverev s 4610 bodova.
 
Ostali hrvatski tenisači nisu zabilježili značajnije promjene na ljestvici, među 100 najboljih su još Borna Ćorić i Ivo Karlović koji su pali jedno mjesto. Ćorić je tako sada 47., a Karlović 90. igrač svijeta.
 
Velike pomake ostvarili su polufinalisti Australian Opena, Britanac Kyle Edmund i Korejac Chung Hyeon. Edmund je skočio za 23 pozicije i sada 26. igrač svijeta, dok je Chung popravio plasman za 29 mjesta i sada je 29. Iznenađujući četvrtfinalist Amerikanac Tennys Sandgren skočio je za 42 mjesta, do 55. na svijetu.
 
Veliki nazadak ostvario je Švicarac Stan Wawrinka koji je izgubio u 2. kolu upravo od Sandgrena, on je pao za sedam mjesta, odnosno s osmog na 15.  
 
Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach su osvajanjem naslova u konkurenciji muških parova u Melbourneu popravili svoje plasmane za po 11 mjesta na ljestvici najboljih igrača u toj kategoriji. Pavić je sada peti igrač parova sa 6070 bodova, a Marach šesti s 5900. Ispred njih su samo Brazilac Marcelo Melo i Poljak Lukasz Kubot koji dijele prvo mjesto s po 9560 bodova te Finac Henri Kontinen i Australac John Peers s po 6790 bodova.
 

Pročitajte više