Ljubičić autoritativan, Karloviću 38 aseva premalo za pobjedu

PRIJE meča sa Vliegenom, Ivan Ljubičić nije bio bas pričljiv. Nije niti imao previše razloga jer mu rezultati na američkom betonu nisu najavljivali ništa dobro.
No sudeći po sigurnoj pobjedi  i vrlo solidnoj igri protiv Vliegena, koji doduše nije bas strah i trepet u posljednje vrijeme, čini se da je Ljubo ponovo čvrsto na nogama. Nije izgubio servis, što je dobar znak, a u tie-breaku drugog seta Vliegenu je ostavio samo jedan poen.

"Zadovoljan sam odličnim početkom US Opena"

"Vrlo sam zadovoljan odličnim početkom. Malo je bilo "gušće" u drugom i na početku trećeg seta kada sam spašavao break lopte. No odmah nakon breaka u trećem sve je išlo glatko i opuštenom igrom sam super odigrao do kraja ", opisuje meč sa Vliegenom, Ljubičić.

U sljedećem kolu dobit ćemo bolju sliku o Ljubinoj formi. Čeka ga Andrej Pavel koji je u prvom kolu igrao četiri seta sa Nijemcom Meffertom. Još je svjež Ljubičićev poraz od Pavela na umaškoj zemlji. Najbolji hrvatski tenisač protiv Pavela ima 3-2. Posljednja pobjeda na tvrdoj podlozi pripala je Ljubičiću (Davis cup u Splitu).

"O Pavelu znamo sve, napadati njegov drugi servis i forhend. To je recept", kaže Ivan Ljubičić o sljedećem protivniku.

"Ima li više uopće smisla dolaziti na Grand Slam?"

Ivo Karlović je još jednom (treći puta) posrnuo u prvom kolu US Opena i doživio osmi poraz u osam mečeva koji su otišli u 5. set. Ovog puta, koban je bio neugodni i neumorni Francuz Arnaud Clement. Uzalud je Karlo bombardirao Clementa asovima(38), breme 75 pogrešaka bilo je preteško. Francuz je strpljivo čekao i dočekao svoje prilike.

U prvom setu Ivo je imao šansi, ali ih nije uspio iskoristiti. Očekivanja da bi servis mogao prevagnuti u tie-breaku, raspršila su se odmah na početku kada je Clement poveo sa 4-0 pa 5-2, no hrvatski tenisač se uspio nekako vratiti na 5-5 i dalje nije mogao.

U drugom setu Karlović je startao breakom, a onda nakon 4-2 izgubio 4 gema za redom.
I treći je set opet započeo vrlo dobro, sigurnim servisom, ali i dobrim reternom. Break je uspio sačuvati, iako ga je Clement ugrozio u osmom gemu (4-3), hrvatski tenisač je spasiti 0-40.

U četvrtom setu kod 4-4 Karlović je spasio dvije male meč lopte. Clement je na Ivin servis imao 15-40. Francuski se tenisač našao u sličnoj poziciji, ali se izvukao i opet je sve otišlo u tie-break, gdje "Karlo" dominirao, ali  je dozvolio Clementu da se vrati nakon 5-1 i 6-2 na 6-6! Uspio je dobiti naredna dva poena i ipak izboriti peti set. No, Clement je ponovo bio čvršći i slavio nakon četiri sata i deset minuta.

"Ne znam je li ima smisla više dolaziti na Grand Slam, po tko zna koji put gubim meč u pet setova. Nisam siguran jesam li ikada izgubio dva seta zaredom u kojima sam prvi imao "break", kao ovaj put na početku meča s Clementom. Baš sam razočaran, kako neću biti kada izgubim set u kojem imam "break" i 81 posto prvog servisa", izjavio je Karlović nakom meča.



M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više