Ljubičić: Berdych je bio jednostavno predobar

ROGER FEDERER i Rafael Nadal mogli su predvidjeti, da ih se pitalo, da će Tomas Berdych prekinuti njihov monopol na ovogodišnjim turnirima Masters serije. Inače bi se malo tko kladio na tihog 20-godišnjeg Čeha koji je u nedjelju u uzbudljivoj završnici turnira u Parizu uspio poremetiti formu Ivana Ljubičića, piše Reuters.

Razlog zbog kojeg su Federer i Nadal, najbolji svjetski tenisači, mogli prognozirati Berdychov uspjeh jest taj što ih je on obojicu pobijedio ove godine u Parizu, navodi Reuters. Agencija navodi da je Ljubičić dobio 20 od svojih 22 zadnja meča, a slično kao i u Madridu, u Parizu mu je bio koban onaj finalni.

Unatoč porazu u finalu nastup u Parizu omogućio mu je ulaznicu za turnir osam najboljih svjetskih tenisača koji će 13. studenog početi u Šangaju.

Ljubo ipak može biti zadovoljan izborenim rezultatom, iako se mora priznati da je šteta što nije uspio odnijeti trofej s pariškog turnira.

"Ključan je bio početak susreta. On je igrao zaista dobro, i tu nisam mogao puno učiniti. Nisam imao previše šansi jer je on bio jednostavno predobar." - zaključio je Ljubičić, koji će, osim u Šangaju, i u finalu Davis Cupa imati glavnu ulogu na putu prema prvoj hrvatskoj pobjedi u tom natjecanju.

Pročitajte više