Ljubičić: Federer ili Đoković? Primjer Michaela Jordana daje najbolji odgovor na to

Foto: Epa

IVAN LJUBIČIĆ, legendarni hrvatski tenisač i bivši trener nedavno umirovljenog Rogera Federera, osvrnuo se na vječnu raspravu - tko je najveći tenisač u povijesti. 

Novak Đoković nedavno je osvojio Roland Garros, odnosno svoj 23. Grand Slam, i tako pobjegao Rafaelu Nadalu za jedan najveći trofej, no nije uspio osvojiti Wimbledon i tako se izjednačiti s Rogerom Federerom s osam naslova na čuvenoj londonskoj travi. Ljubičić je u razgovoru sa švicarskim novinarom Simonom Grafom pokušao dati svoje viđenje o tome tko je najveći, odnosno najbolji igrač svih vremena.

''Tko je najbolji u povijesti? Za mene je to onaj koji je najviše utjecao na sport kojim se bavi. Možda nisam objektivan, ali postoji velika razlika između toga da ste najbolji i da ste najuspješniji. Đoković je uspješniji, ali pogledajte primjer Michaela Jordana pa ćete znati o čemu govorim'', rekao je Ljubičić pa nastavio:

''Jordan nema najviše naslova u povijesti, no ipak ga svi smatraju najvećim. Dakle, Novakovi rezultati sigurno ne zasjenjuju sve ono što je učinio Roger.''

Premda naginje na Federerovu stranu, Ljubičić je naglasio da itekako cijeni sve što je napravio Srbin.

''Divim se Đokovićevoj odlučnosti, žaru u očima i upornosti da uvijek želi postići više. Osim toga, njegova svakodnevna potraga za ravnotežom i sposobnost da se dodatno napaja negativnim stvarima oko sebe zapanjujući su. On uvijek traži dodatni poticaj'', dodao je hrvatski trener, a onda se opet vratio na Švicarca:

''Nitko se Rogeru neće približiti po tome koliko je dao tenisu. Čovjek je 19 uzastopnih godina bio najomiljeniji igrač na Touru. Sumnjam da je u sportu bilo osobe koja je bila toliko voljena i koja je toliko utjecala na ljude kao on.''

Pročitajte više